Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mamak’ta 147 aile daha ev sevinci yaşadı

Mamak’ta 147 aile daha ev sevinci yaşadı

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 147 hak sahibi da modern konutlarına kavuştu.Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekilişine, Büyükşehir...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:46
Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 147 hak sahibi da modern konutlarına kavuştu.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekilişine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, TOBAŞ Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül törendeki konuşmasında, “Bu gün sizlerin sabırla beklediği 147 konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Bu konutların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni Mamak’ta ve diğer kentsel dönüşüm projelerinde bazı insanların projeleri mahkemeye götürmesi maalesef bu süreci uzattı. Bu konutları gezmişsinizdir. Gerçekten son derece güzel ve kullanışlı konutlar. Bu blokların etrafında çevre düzenlemeleri başladı. Etaplar bittikçe bölgenin çehresini nasıl değiştiğini; yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla nasıl bir yaşam alanı olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz. Bu nedenle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“ANLAŞMALARA HIZ VERİLMELİ”

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında kapsamlı bir bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Gökşin de, “Sözleşmelerini hızlıca yapan arkadaşların bu gün konutlarını teslim edeceğiz. Mamak’ta gecekondu da yaşayan vatandaşlarımızı daha modern konutlara taşımak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Yılsonu itibariyle Büyükşehir olarak yaklaşık 5 bin konutun ihalesini yapmış olacağız, 4 bin konutu da tamamlamış ve kuralarını çekmiş olacağız. Çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Sizlerden ricamız gecekonduda yaşayan komşularınızla konuşmanız. Bir an önce sözleşmelere imza atarlarsa dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerinin evleri belirlendi. Kurada ismi ilk olarak çıkan Gülizar Açıkgöz isimli hak sahibi oldu. Gülizar Açıkgöz, kendi kurasını çekerek 8. kat 33 numaralı evin sahibi oldu. Açıkgöz yetkililere teşekkür ederek büyük bir mutlulukla salondan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.