Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merve Eğitim'den Konya’ya yeni 'özel' okul

Merve Eğitim'den Konya’ya yeni 'özel' okul

Konya'da özel eğitimin lokomotifi Merve Eğitim Kurumları, okul sayısını 14'e çıkaracak yeni okulların temelini attı. Konya'nın Türkiye ve dünyada tanınmasına vesile olan ünlü Meram Bağları bölgesindeki 30 bin metrekarelik arazide temeli...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 14:20
Konya'da özel eğitimin lokomotifi Merve Eğitim Kurumları, okul sayısını 14'e çıkaracak yeni okulların temelini attı. Konya'nın Türkiye ve dünyada tanınmasına vesile olan ünlü Meram Bağları bölgesindeki 30 bin metrekarelik arazide temeli atılan ilk ve orta okul Türkiye'nin en güzel, en donanımlı okullarından biri olacak.

Yeni okulun temelini çok sayıda davetlinin katıldığı mütevazi bir törenle atan Merve Eğitim Kurumları, Konya'nın en eski özel eğitim kurumu olarak, ana okulundan liseye kadar her kademede eğitim-öğretim hizmeti veriyor. Temeli atılan ve 2014-2014 öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan yeni okul hakkında bilgi veren Genel Müdür Celalettin Bozkurt, temeli atılan ilk ve orta okul ile Konya merkezdeki okul sayısını 9'a çıkaracaklarını söyledi. Meram Bağları bölgesindeki 30 dönümlük arazide yapımına başlanan okullar 4+4+4 eğitim sistemine uygun şekilde inşa edilecek. Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alana sahip olacak eğitim kompleksinde ilk ve orta okul binaları ayrı ayrı inşa edilecek ve her iki binada 650'şer öğrenci eğitim görecek. Son teknolojiyle donatılan laboratuvar ve sınıflarda öğrenim görecek öğrenciler, sosyal donatı, dinlenme alanları ve açık spor tesisleriyle donatılacak geniş bahçede dinlenme ve eğlenme imkanı bulacak. Yeni eğitim öğretim kompleksi, standart ölçülerde yapılacak spor ve 500 kişilik konferans salonlarıyla da öğrencilerine en iyi hizmeti verecek şekilde inşa edilecek. Merve Eğitim Kurumları halen merkezde 7, ilçelerde 5 okulda 500 öğretmen, yaklaşık 6000 öğrenci ile eğitim hizmeti vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar yurtiçinde yapılan SBS, YGS, LYS gibi sınavlarda, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında ve spor müsabakalarında şampiyon öğrenciler yetiştiren Merve Eğitim Kurumları'nın yeni okulunun temeli Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı duayla atıldı. Törene katılan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, "Ülkelerin gelişmesini sağlayan en önemli etken eğitim-öğretimdir. Devletin yanında özel kuruluşların bu yolda çalışmaları, eğitime katkıda bulunmaları çok önemlidir. Merve Eğitim Kurumları'nın eğitim-öğretime yaptığı katkının artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

Merve Eğitim Kurumları tarafından yaptırılacak okulun temel atma törenine Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Merve Eğitim kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, eğitim camiasından davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.