Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mimarlardan Başkan Arslan’a ziyaret

Mimarlardan Başkan Arslan’a ziyaret

Mimarlığı dünya standartlarında bir meslek haline getirmek ve nitelikli mimarlık yapmak amacıyla kurulan İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin Başkanı Sevgi Molva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Hasan Arslan’ı ziyaret ettiler.

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 09:45

Nitelikli ve etik mimarlık yapılması amacıyla tek çatı altında toplanan serbest mimarlar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Dernek Başkanı Selvi Molva, Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Aksüt, Emre Kaynak ve Hüsamettin Özkaymakçı hazır bulundu. Çiğli ve kentin geneliyle ilgili mimari uygulamaların ve yasal düzenlemelerle ilgili konuların konuşulduğu ziyarette Çiğli’de uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinildi.
 
Amaç kaliteli mimarlık
Derneklerinin kar amacı gütmediğini, tek amaçlarının kente kaliteli mimarlık kazandırılması olduğunu belirten Molva, “Belediyelerle ilişkilerimizi daha iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Kentimizi daha güzel bir hale getirmek ve dayanışma içinde olmayı hedefliyoruz. Hepimiz kendi dalımızda serbest mimarlarız ve uzun süre büro tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerimizin kente yansımasını istiyoruz. Bu amaçla da belediyelerimizle geliştirilecek ilişkileri önemsiyoruz” dedi.
 
Kentsel dönüşüm gerekli
Başkan Hasan Arslan, mimari anlamda gelişmekte olan Çiğli’de doğru kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması ve bu uygulamaların da imar adaları üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.
Kentin doğru biçimde gelişimini önemsediklerini belirten Başkan Hasan Arslan, “Çiğlimizin bazı bölgeleri hızlı gelişim içinde. İmar planlarımızı hazırlıyoruz. Yasal düzenlemeler çerçevesinde ilçemize en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Kentsel yenilemenin de doğru biçimde yapılması gerekiyor. Ancak bu durum halka iyi anlatılmalı. Uzlaşma kültürü oluşturulmalı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.