Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır’daki katliam Antalya’da protesto edildi

Mısır’daki katliam Antalya’da protesto edildi

Antalya’da 27 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.        Mısır’da öldürülenler...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:09
Antalya’da 27 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.

        Mısır’da öldürülenler için Muratpaşa Camii’nde ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık, slogan atarak kapalı yoldaki havuz başına kadar yürüdü. Havuz başında toplananlar burada devam ettirdikleri sloganlarla darbe karşıtlarına ve Mursi’ye destek verdi.

        Platform adına hazırlanan açıklamayı okuyan Alparslan Arslan, Antalya halkının Mursi ve destekçileriyle birlikte olduğunu söyledi. Arslan, "Bizler Antalya’da yaşayan Müslümanlar olarak sonuna kadar Mısır’daki Müslüman kardeşlerimizin, onların seçtikleri meşru yönetimin ve Muhammed Mursi’nin yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki Müslümanlar başarıyı ve taltifi sahte ilahlarda değil yalnızca Allah’tan bekler." diye konuştu.

        'Mısır halkı yalnız değildir', 'Katil Sisi seninleyiz Mursi', 'Paşaların tankı susturamaz halkı', 'Antalya’dan Mısır’a kardeşlere bin selam' şeklinde slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.