Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Moroğlu: AKP, halkın parasının Hesabını veremiyor

Moroğlu: AKP, halkın parasının Hesabını veremiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Örgütü’nün mahalle ve sokak temsilcilerinin yanı sıra ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini buluşturan toplantıları yoğun ilgi görüyor.

  • Ege Postası
  • 07.12.2012 - 14:23
İZMİR- CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz davetiyle, muhtarlar ve CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun da katılımıyla Ecevit’in Kahvesi’nde bir araya gelen Esenyalı, Adnan Süvari, Şehitler ve Metin Oktay Mahalleleri sakini partililer; Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu ile paylaşmak istediklerini birebir iletme olanağı buldu.

 

“CHP’li belediyeler halkın parasına sahip çıkıyor”

 

Katılımcılara seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, partililer arasında iletişimi güçlendiren bu tip etkinliklere imza atan Karabağlar İlçe Örgütü Başkanı ve yönetimini kutladı. Yerel yönetim açısından Karabağlar’ın Sıtkı Kürüm gibi projeci bir başkana sahip olmasının önemine değinen Moroğlu, “Başkan Kürüm, kamunun kaynağını belediyenin kasasında tutuyor;  ilçedeki Karafatma Dağı’ndaki taşları rekreasyon alanı ve parklarda kullanarak, Karabağlar’ı güzelleştiriyor. Ama AKP iktidarının sosyal belediyeciliğe ve halkın parasına sahip çıkan örnek uygulamalarına tahammülü yok” dedi.

 

AKP iktidarının yargıyı da kullanarak muhalif belediyeleri itibarsızlaştırma operasyonunu inatla sürdürdüğüne vurgu yapan Moroğlu,  şöyle devam etti: “Örneğin TOKİ projelerinde yolsuzluk tespit ediliyor. Ancak halkın cebinden çıkan milyonlarca liranın hesabını veren olmuyor. Küçük bir disiplin cezası, bir fırça ile olaylar geçiştiriliyor. İktidar partisinden olmayan belediye başkanları ise, imzasız mektup ve dilekçelerle, işlerin engelletilmesine dönük denetim baskısıyla; kişisel zenginleşme sağlamak için değil halk yararına hizmet üretme adına yapılan ihaleyle ilgili hapis cezası alabiliyor. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yaşadıklarını hep birlikte gördük. Bu adaletsizliğe karşı durmak için mücadele etmenin bir yolu da, belediyelerimizin projelerini iyi anlatmaktan geçiyor” dedi.

 

Susam: CHP, kurguyu bozdu

 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kısa aralıklarla gerçekleştirilecek olan iki ayrı olay değindiği konuşmasında, “AKP bu kadar kısa sürede bu iki seçimi yapmak istemedi. Bu iki seçim aralığının kısa olması, onların hedefledikleri süreç açısından çok doğru değildi. Sayın Başbakan, devlet başkanı olmak istiyor. Bu sürece yerel yönetim seçimlerini sıkıştırmak istemiyordu. Hatta 2013 sonbaharında bir yerel seçim yaparak, iktidar olma imkanlarını da kullanarak, güçlü bir yerel seçim iktidarından sonra kendi devlet başkanlığına giden hedefe daha güçlü yürümek, o makama oturmak istiyordu. Ama CHP’nin bu sürece müdahaleleri, bu kurguyu bozdu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.