Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'da 30 Ağustos coşkusu

Muğla'da 30 Ağustos coşkusu

Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtı önünde başlayan törene AK Parti Milletvekili Ali Boğa, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 12:02
Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtı önünde başlayan törene AK Parti Milletvekili Ali Boğa, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hakan Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, kamu kurumlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Anıt çelenklerin koyulmasının ardından Vali Güvençer, protokol üyeleri ve vatandaşların tebriklerini makamında kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçerek, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yarbay Numan Öksüz yaptı. 91 yıl önce 26 Ağustos sabahı başlayarak 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle sonuçlanan mücadelenin, Türk milletinin dünyaya özgürlüğünü haykırması olduğunu belirten Öksüz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevk ve idare ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin onur ve gururunu yaşadık. Bugün şehit ve gazilerimizi anma günü. Bugün bağımsızlığımızın ne büyük fedakarlıklar ve çilelerle kazanıldığını hatırlatma günü. Bugün vatanımızı parçalamaya çalışanlara nispet günü. Bizler 91 yıl önce kazanılan onur mücadelesini düşünerek, ecdadımızın manevi desteğiyle özgüven ve cesaretimizi her gün tazeleyeceğiz. Asla unutulmamalıdır ki millî sınırlar içinde bulunan vatan toprakları bir bütündür ve birbirinden ayrılamaz. Bizlere bu büyük zaferlerin gururunu yaşatan başta ebedi başkomutanımız, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz." dedi. Kutlama, askerî birliklerin tören geçişiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.