Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Murat Koç Bornovalıları kahvaltıda buluşturdu

Murat Koç Bornovalıları kahvaltıda buluşturdu

Geçtiğimiz günlerde verdiği Hacı Yemeği ve ardından düzenlediği Aşure Hayrı ile İzmirlileri ‘Gönül Sofraları’nda buluşturan İzmir Milletvekili ve 26. Dönem MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç, dün de (Cuma günü) Bornova Büyükçarşı’da verdiği kahvaltı ile Bornovalılarla bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2015 - 13:56
İZMİR - Bölge esnafının ve Bornovalıların büyük ilgi gösterdiği kahvaltılı buluşmada yerel milletvekilinin öneminden bahseden Murat Koç “İzmirli olmayan milletvekillerinin İzmir’in sıkıntılarından bi haber olduğu ve kentin gelişimine katkı koyamadığı gerçeğini hepimiz biliyoruz. Ankara’da oturan bir vekilden İzmir’in derdiyle dertlenmesi mümkün değildir. Ben bu sebeple siyasetin içindeyim, hem ülkeme hem İzmir’e hem de İzmirlilere faydalı olmak istiyorum.” dedi.    
İzmir’in ve İzmirlinin daha iyi hayat şartlarında yaşaması için gerekli olan devlet yatırımlarının takipçisi olacağını belirten Murat Koç, kısa bir dönem içerisinde projelerinin uygulamaya konması için büyük gayret sarfettiğini belirterek “20 yıldır Bornova’nın kanayan yarası halinde olan Bornova Kültür Merkezi’nin dosyasını bürokrasinin tozlu dolaplarından çıkarıp, ihale safhasını bitirtirip, onaylatıp yer teslimini gerçekleştirerek İnşaatını başlattım. Hemen ardından Peterson Köşkü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasındaki anlaşmazlığı her iki taraflarlarla yaptığım temaslar sonucu, pürüzleri ortadan kaldırtarak protokol imza aşamasına getirttim. Allah nasip eder de 1 Kasım seçimlerinde de İzmirmililer vana vekalet verirse Peterson Köşkü için de protokolü imzalattıracağım. Yıllardır Bornova’nın kanayan yarası durumunda olan, ancak yaptığım çalışmalarla iki ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırdığım bu iki hizmetimin öncelikle Bornova halkına hayırlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

İzmir’in tüm unsurlarını aynı masada buluşturacağız.
7 Haziran seçimlerinin ardından olduğu gibi, 1 Kasım sonrasında da yine halkın içinde olacağını, İzmir’in ve İzmirlilerin sıkıntılarının çözümü için çalışacağını, belirten Murat Koç, şimdiye kadar bürokrasi, siyasi ve iş dünyasının önemli isimleriyle çeşitli etkinliklerde biraraya geldiklerini ve İzmir için fikir alışverişi yaptıklarını ifade ederek “Biz İzmirliler çok büyük ve çok güzel bir aileyiz. Kırgınlarımız olsa bile aynı sofraya oturarak kentimiz için ülkemiz için birleşebilecek güzel yürekli insanlarız. İzmir’in tüm unsurlarını aynı masada buluşturacağız. Bu masalarda oluşacak fikirlerin, alınacak kararların Ankara’da mücadelesini vereceğiz. Aynı mücadeleyi İzmir’deki kurumlarımızın da vermesini istiyoruz. Tek maksadımız İzmirlilerin yaşam standartlarını yükseltmek, vatandaşlarımızın gönlünde hoş bir seda bırakabilmektir” diye konuştu.

Çalışanlar ve emekliler huzura kavuşacak
Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde de asgari ücretin net 1.400 TL olacağını ve vergi yükünü de azaltacaklarını dile getiren Murat Koç “Biz bu noktada tüm yükü işverene yüklemeyeceğiz. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin  rahat bir nefes alması için gerçekleştireceğimiz birçok çalışma ile proje hazır ve uygulamaya geçmeyi bekliyor. Bu noktada MHP’nin 1 Kasım seçimlerini kazanması ve hükümeti kurması büyük önem arz ediyor. Biz MHP olarak terörden, ekonomiye, eğitimden, sağlığa, yoksulluktan, yolsuzluğa kadar birçok problemin çözülmesinde kilit noktadayız” diyerek, 1 Kasım seçimlerine MHP’ye destek verilmesinin gerçek anlamda ülke ekonomisi ve istikrarı için önemli olduğunu ifade etti. 
MHP iktidarında emeklilerin de huzur ve refaha kavuşacağını ifade eden Koç “Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Böylelikle ortalama bin liranın altında aylık alan emekli kalmayacaktır” dedi.

Ekonomi MHP ile şahlanacak
1 Kasım seçimlerinin ülkenin refah ve huzuru açısında dönüm noktası olduğunu dile getiren Murat Koç “MHP iktidarında ‘Üreten Ekonomi Programı’ ile ülke ekonomisi istikrar ve huzur ortamı içerisinde olacaktır. Seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi partimizin ekonomi politikaları; milletimizin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı, işsizlik ve yoksulluğa çare olacak acil önlemlerden oluşan “Rahatlatıcı Politikalar” ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak “Kalkınma Politikaları” olmak üzere iki ana eksenden oluşmaktadır. Uygulayacağımız ekonomi programının en önemli noktası, ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltmaktır. Üreterek, büyüyen ekonominin anahtarı MHP’dir.” şeklinde konuştu.



Ekonomi ve Hazine Bakanlığı kurulacak
MHP seçim beyannamesinde makroekonomik politikaların KOBİ ve girişimcileri temel aldığını sözlerine ekleyen Murat Koç “Ekonominin en önemli ayağı olan KOBİ ve girişimci kardeşlerimiz bankalardan daha fazla kaynak kullanması için ‘Kredi Garanti Fonu’ sisteminin kaynakları artırılacaktır. Ayrıca, Kredi Garanti Fonu ve risk sermayesi sistemi etkin hale getirilerek KOBİ’lerin teminat sorunu çözülecektir. Bunun dışında bizim için oldukça önemli olan milli paramızın değeridir. MHP iktidarında Türk lirasına istikrar kazandırılarak dış ticarette ikili antlaşmalar çerçevesinde milli paranın daha fazla kullanımı sağlanacaktır. Buna ek olarak her şeyden önemlisi ekonomimizde istikrarın temelini oluşturmak maksadıyla ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak, ‘Ekonomi ve Hazine Bakanlığı’ kurulacaktır” dedi. 

Kobilere faizsiz KOSGEB kaynağı
MHP iktidarında girişimcilik ve KOBİ faaliyetlerinin gelişmesi noktasında önemli adımlar atacaklarını ifade eden Koç “KOBİ’lerin yenileme maksadıyla yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır. Buna ek olarak, KOBİ’lerin Ar-Ge, yenilik ve ihracat yapabilme kapasiteleri geliştirilerek uluslararası rekabet güçleri artırılacaktır. KOBİ’lerin markalaşmaları, kurumsallaşmaları ve yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri sağlanacaktır. Bununla da kalmayıp sanayinin kullandığı girdilerin fiyatlarını yükselten fon ve benzeri kesintiler kaldırılacaktır” dedi.

Bir stadyum yapılmadı
İzmir’e bir stadyum dahi yapılamadığının altını çizen Murat Koç “Bugün bakıyoruz, İzmir’de ne futbol oynanacak bir stadyum, ne de Süper Lig’e çıkmış bir İzmir kulübü mevcut. Bunun en önemli sebebi İzmir’in spor altyapısına önem verilmemesidir. İzmir’in stad ve spor alanına yönelik tüm sıkıntıların çözümüne katkı koyacağını ifade eden Koç “İzmir ve İzmirli spor kulüpleri ile taraftarları her zaman daha iyisine layıktır” şeklinde konuştu.

Adaletsizlik giderilecek
Türkiye’de emeklilerin herhangi bir ürünü alım gücünün kalmadığını ifade eden Koç, “ Devlet emeklimizin sağ cebine koyup sol cebinden parayı geri alıyor. Emekli vatandaşlarımız bankaların kredi ve kartlarının batağına saplanmış durumda. Emekli olmak için çaba gösteren vatandaşlarımızda devletin koyduğu katı kurallar yüzünden emekli olamamakta. Biz MHP iktidarında emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve yaş şartını tamamlayan ancak prim gün sayısını dolduramayan ve doldurma imkânı da bulunmayan vatandaşlarımıza, borçlanma imkânı verilerek emekli olabilmelerini sağlayacağız” diyerek emeklilik için durumu olmayan vatandaşların emekli olabilmeleri için tek umudun MHP olduğunun altını çizdi.
Emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderileceğini dile getiren Koç, “AKP hükümeti emeklimizin cebini dolduracağına kendi cebini doldurdu. Biz öne millet felsefesi ile yola çıktık. Öyle devam edeceğiz. MHP iktidarında emekli aylıklarındaki refah payı yükseltilecek, kesintiler kaldırılacak, aylıkları arasındaki eşitsizlik giderilecek ve emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri temin edilecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Her türlü ayrımcılığa son vereceğiz
Kadınların toplumda hak ettiği değeri görmesi için çalışacaklarını belirten Koç “MHP iktidarı, kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılığa son verecektir. Toplumda var olan cinsiyet eşitsizliğini ortadan kalkacaktır. Uygulayacağımız politikalarda erkeklerle kadınlar arasındaki eşitlik prensibi dikkate alınacaktır. Kız çocuklarımızın okullaşma oranını artırmaya yönelik teşvik politikaları yaygınlaştırılacaktır” dedi.

Kadına yönelik şiddet sona erecektir
Başta aile olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığı güçlendirmek gerektiğine değinen Koç “MHP iktidarı kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenleri ortadan kaldıracak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmesini sağlayacaktır. MHP iktidarında kadınların saygınlıklarına gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda geri planda kalmasına sebep olan her türlü çağ dışı uygulamaya sona erecek, MHP iktidarı şiddetin her türlüsünü engelleyecek ve yok edecektir” şeklinde konuştu.

Şehit ve Gazilerin sorunları çözülecek
Son 13 yılda AKP iktidarının şehit ve gazi ailelerini görmezden gelerek haklarını ellerinden aldığını söyleyen Murat Koç “Çıkarılan yasalar biz her ne kadar kabul etmesek de meclis çoğunluğuna sahip olan AKP iktidarı tarafından geçirilmiş, şehit ve gazilerimizin hakları ellerinden alınmıştır. Bu ülkenin gencecik evlatları gözünü kırpmadan canını verirken, rant ve çözüm süreci peşinde koşan AKP iktidarı şehit ve gazilerimize sırtını dönmüş bu ülkenin bölücülerini görerek onları muhatap almış ve ülkeyi yıkıma götürmüştür. Biz MHP iktidarında tüm bu hakları tekrardan geri vereceğiz. Gazilere ve şehit ailelerine yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olması sağlanacaktır. Ordu vazife malulleri ile polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek, gaziler arasındaki eşitsizlik ve mağduriyetler giderilecektir.  Gazilere, engelli derecesine bakılmaksızın 3600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Ücretsiz seyahat kartlarında yaşanan sıkıntılar çözümlenecektir. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapılacaktır. Gazilerin, şehit ailelerinin ve malûllerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye suriye olmasın
Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak da tüm ülkeye seslendiğini belirten Koç “Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların Suriye’den sonra Büyük Orta Doğu Projesinin Türkiye’de başlatılarak ülkemizi iç savaşa sürükleme oyunları olduğunu artık halkımız görmelidir. Ülkenin ve Milletin geleceğine sahip çıkma noktasında herkesin siyasi çekişmelerden ayrılıp ortak kaderde birleşmeye çağırıyorum. Saygıdeğer halkıma diyorum ki, her gün sokaklarda yattıklarını, denizlerde boğulduklarını haberlerde gördüğümüz Suriyelilerin dün ülkeleri vardı, evleri vardı, arabaları vardı, işyerleri vardı, işleri vardı, spor yapıyorlardı, sosyal faliyetleri vardı, kendi ülkelerinde özgürce yaşıyorlardı. Ama bu gün ülkeleri yok, evleri yok, arabaları yok, işleri yok, başka ülkelerde sokaklarda yatıyorlar ve denizlerde boğuluyorlar. Bu durum bize ders olmalı. Önce ülkemiz, sonra milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin tesis edilmesi noktasında 1 Kasım seçimlerinde bölge farkı gözetmeksizin, kimlik farkı gözetmeksizin, din ve mezhep farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisi sandıklarında oylarıyla birleşip bütünleşerek ülkenin geleceğinin selameti, çocuklarımızın istikbali için, güçlü ve müreffeh,huzurlu Türkiye’yi birlikte oluşturmaya çağırıyorum” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.