Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş Emniyet Müdürlüğü, iftarda buluşturdu

Muş Emniyet Müdürlüğü, iftarda buluşturdu

Muş Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği iftar programıyla toplumun bütün kesimlerini bir araya getirdi. Polisevinde düzenlenen iftar yemeğin ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Ramazan ayının insanlar arasındaki...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 12:16
Muş Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği iftar programıyla toplumun bütün kesimlerini bir araya getirdi.

Polisevinde düzenlenen iftar yemeğin ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Ramazan ayının insanlar arasındaki bağların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, dayanışma, kardeşlik, barış ve yardımlaşma açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı. Durmaz, "Emniyet teşkilatı olarak insan odaklı sosyal faaliyetlere devam ederek, insanlarımız arasındaki kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının geliştirilmesine de katkı sunma amacındayız. Mevlana derki, 'aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır.' O halde, insani duygu ve düşünce birliğinin sağlanması, ortak değerlere olan bakış açımızın gözden geçirilmesi ve canlandırılmasının önemi ortadadır. Bilindiği gibi, insanın en az gördüğü şey kendisidir. Sokrates'in okullarının girişinde yazılı olduğu ifade edilen ve kendisinin de sık sık tekrar ettiği, 'ey insan, kendini bil!' sözü çok anlamlıdır. Yine, Mevlana derki; 'başkasının ayıbıdır her an sözü, kendi ayıbını görmez halkın gözü.' Bu veciz beyitte Mevlana insanların kendilerine ait kusurları görme ve düzeltme yerine daima başkalarının kusurlarıyla meşgul olmayı alışkanlık haline getirdiğine dikkat çekmekte, her açıdan kendimizi, hareketlerimizi, eksikliklerimizi görme, başkalarında problemleri arama yerine kendi problemlerimizi görerek eksikliklerimizi gidermenin önemine değinmektedir." diye konuştu.

"BİR KOMŞU EDİNİN"

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise kamu hizmetlerinin müşterileri olan vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek adına, tüm kamu kurumlarının en iyi şekilde çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Büyükersoy, "Sokakta gördüğümüz her vatandaş suçlu değildir. Belki müştekidir, belki şahittir, belki de bir adres sormaya gelen bir vatandaştır. İşte biz bu şekilde hareket ederek, kamu hizmetlerini vermeye devam edeceğiz. Suç işleyenlere kanunların bize verdiği yetki ve görevi kullanarak mücadele edeceğiz. Kendimize ne yapılmasını istiyorsak vatandaşlarımıza da onu yapacağız." dedi.

Göreve yeni başladığında bütün kurumlara uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Büyükersoy, "Bunu burada da tekrar etmek istiyorum. Eğer çalıştığınız yerde 2 veya 3 yıl boyunca bir komşu edinememişseniz, buradan gitmeden önce bir psikolojik tedavi görüp öyle ayrılın demiştik. Çünkü etrafınızda bulunan ve yaşayan insanlar kötü insanlar değildir. Her yerde aynı şartlar geçerlidir. Bir insan yaşadığı yerde bir komşu edinemezse önce kendi bakmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle göreve başladığımızda, başlatmış olduğumuz 'Benimde bir komşum var' projesine yeni gelen polis memurlarımızın da katılmasını istiyorum." dedi.

Yemeğe; Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, imamlar, kanaat önderleri ve davetliler katıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.