Dolar 34,1167
%0.06
Euro 38,0775
%-0.04
Altın 2.873,080
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de Küba esintileri

Narlıdere'de Küba esintileri

Narlıdere Belediyesi tarafından organize edilen, Ertuğrul Barka, Veyis Polat, Özer Akdemir’e ait eserlerden oluşan fotoğraf sergisi, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile ziyarete açıldı

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 10:58
İZMİR - ‘Uzaktaki Yakınımız Küba’ adlı fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Ertuğrul Barka, Veyis Polat, Özer Akdemir, Küba Dostluk Derneği üyeleri, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyeleri ve Narlıdere’li sanatseverler katıldı.

Evinizde gibi hissetmeniz çok doğal
Fotoğraf sergisi dolayısıyla Narlıdere’yi ilk kez görme fırsatı bulan Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion sergi açılışından önce ziyaret ettiği Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile başkanlık makamında bir süre sohbet etti. Büyükelçi Concepcion, Narlıdere’de kendisini çok rahat hissettiğini belirterek “ İzmir’e gelmek beni mutlu ediyor burada kendimi ülkemde gibi rahat hissediyorum. Narlıdere’de ise kendimi daha da özgür hissediyorum” dedi. Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, Büyükelçi Concepcion bu sözleri kendisinden duymaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek “ Narlıdere, Sosyal Demokrat, Devrimci ve Yurtsever kimliklerin yaşadığı bir ilçe burada kendinizi evinizde gibi hissetmeniz çok doğal” dedi. Ziyaret sırasında Başkan Batur Büyükelçi Concepcion’a Narlıdere’nin simgesi olan nar ve Veyis Polat tarafından yapılan üzerinde Che Guevara ve Küba halkının mücadelesini temsil eden bir tablo hediye etti.

Uzaktaki yakın Küba
Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Başkan Batur’u ziyaretinin ardından Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Uzaktaki Yakınımız Küba’ adlı fotoğraf Sergisi açılış töreninde katıldı. Ertuğrul Barka, Veyis Polat, Özer Akdemir’e ait 45 fotoğraftan oluşan serginin açılışında bir konuşma yapan Büyükelçi Concepcion, her yıl dünyanın birçok yerinden milyonlarca insanın doğal güzellikleri, kültürü ve özgürlüğü için mücadele etmiş bu toplumu şahsen tanımak için Küba’ya geldiğini belirterek “Küba’yı ziyaret eden insanlar evlerine döndüklerinde içlerinde bir parça Küba ile dönüyorlar. Ertuğrul Barka, Veyis Polat, Özer Akdemir ise Küba’dan fotoğrafları ile döndüler. Benim ülkemin insanlarını kendi gözleri ile sizlere göstermek için Türkiye ve Küba’yı bu sergide bir araya getirdiler. Kendilerine kendim ve Küba halkı adına gönülden teşekkürlerimi sunarım” dedi. ‘Uzaktaki Yakınımız Küba’ adlı fotoğraf Sergisi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Batur “ Küba’nın ölümsüz lideri Fidel Castro ve Che Guevara hep kalbimizdeydi zaten. Bugün ise coğrafi olarak çok uzakmış gibi gözüken Küba’yı, Ertuğrul Barka, Veyis Polat, Özer Akdemir’in izlenimlerinden oluşan bu fotoğraf sergisi ile yakınımıza getirdik. Ben emeklerini bizle paylaştıkları için, sergilerini Narlıdere’de açtıkları için, Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion ile bizleri ziyaret ederek onurlandırdıkları için uzaktaki Küba’yı yakın ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.