Dolar 34,2311
%0.26
Euro 37,7891
%0.04
Altın 2.929,050
%0.45
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oda ihbar etti, polis sahte plakalı korsan servisi yakaladı

Oda ihbar etti, polis sahte plakalı korsan servisi yakaladı

Bursa’da, başka bir araca ait 'S' servis plakasının taklidini kullanan araç yakalandı. Sahte plakalı aracın, diğer orijinal plakanın takılı olduğu aracın tip, model ve rengine uyumlu olması dikkat çekti. Sahte plakalı servis aracının...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 10:20
Bursa’da, başka bir araca ait 'S' servis plakasının taklidini kullanan araç yakalandı. Sahte plakalı aracın, diğer orijinal plakanın takılı olduğu aracın tip, model ve rengine uyumlu olması dikkat çekti. Sahte plakalı servis aracının bir fabrika personelini taşıdığını belirten Bursa Servis Araçları Oda Başkanı Sadi Aydın, "Bu korsan ve sahte plakalı araçta personel hiçbir şeyden habersiz yolculuk yapıyordu. Can güvenliği bakımından daha vahim sonuçlar doğmadan, güvenlikleri temin edilmiş oldu." dedi.

Bursa Servis Araçları Odası yöneticileri, korsan plakalı araçlar ve kaçak servis kontrollerine ağırlık verdi. Bursa merkezde faaliyet gösteren bir fabrikanın personel servisini yapan 16 S 1374 plakalı araç yakın takibe alındı. Bir başka araca ait ‘S’ plakanın sahtesi basılarak, aynı tip, renk ve markadaki bu aracın üzerine takılı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine oda yöneticileri, konuyu Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Harekete geçen trafik polisleri, Osmangazi ilçesi Beşyol Kavşağı’nda sahte plakalı servis aracını durdurdu. Yapılan inceleme sonucunda sahte plakalı olduğu anlaşılan araca adli ve idari işlem yapıldı.

"ÇOCUKLARINIZI KORSAN SERVİS ARAÇLARINA TESLİM ETMEYİN"

Bursa Servis Araçları Oda Başkanı Sadi Aydın, ihbarları üzerine Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, okulların açıldığı Eylül ayı içerisinde 22 korsan servis aracına 2918 Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden yasal işlem yaptığını açıkladı. Aydın, korsan ve sahte plakalı araçta hiçbir şeyden habersiz yolculuk yapan personelin can güvenliği bakımından daha vahim sonuçlar doğurmadan, güvenliklerinin temin edilmesi gerektiğini söyledi. Aydın, iş dünyası ve eğitim kurumlarının taşıma işini verecekleri firmaların sunmuş olduğu ihale dosyalarında mutlaka servis araçlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden alınmış çalışma ruhsatları olup olmadığı konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Oda Başkanı Sadi Aydın şunları söyledi: "Zaman zaman dosyalardaki belgelerle hizmet aldıkları araçların bilgilerinin uyuşup uyuşmadığı kontrol edilerek, kendileri, sorumluluğunu taşıdığı personel ve öğrencileri ve kamuoyu adına önemli görev ifa etmiş olacaklardır. Bu gibi sahte ve korsan servis araçlarına fırsat verilmemiş olacaktır. Bir başka konu ise yapılan yönetmelik değişikliği ile taşınacak toplam öğrenci sayısının 3’te 1 oranında özmal şartı olması gerekmektedir. Eğitim kurumlarımız ihale aşamasında taşıyıcı firmaların taşınacak toplam öğrenci sayısının 3/1 oranında öz malı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.