Dolar 34,6201
%-0.05
Euro 36,5949
%0
Altın 2.944,850
%0.27
Bist-100 9.637,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödeme süresinin 60 aya çıkarılmasını istedi

Ödeme süresinin 60 aya çıkarılmasını istedi

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında taksitlendirme süresinin 36 aydan 60 aya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2014 - 12:55
İZMİR-Yasalaşma süreci devam eden “Bazı Kamu Alacaklarının yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi" ile Maliye Bakanlığı veya Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların, TEFE/ÜFE aylık değişim oranında endekslenmek suretiyle yeniden yapılandırılarak 18 taksitte ve 36 ayda ödenmesine imkan sağlandığını belirten Demirtaş, “Düzenlemeyi borçlarını düzenli ödeyememiş; vergi ve pirim borcu olan iş dünyası için önemli bir imkan olarak görüyoruz. Ancak vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında taksitlendirme süresinin 36 aydan 60 aya çıkarılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu önerimizi yetkililere Oda olarak defalarca ilettik. Ancak; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan olumlu bir yanıt alamadık" dedi.

İZMİR'DE 15 BİN İŞLETMENİN YENİ DÜZENLEMEYE İHTİYACI VAR
2011 yılında kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 6111 sayılı Kanun ile yapılan taksitlendirmede taksit ödeme sürelerinin sona erdiğini söyleyen Demirtaş, "Taksitlerini zamanında ödeyememeleri sebebiyle sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplamda 130 binden fazla mükellef bu yasadan yararlanma haklarını kaybettiler. Bu mükelleflerin büyük kısmı halen etkileri devam eden 2008 krizi ile zor durumda kalan, ayakta kalma savaşı veren mükellefler. Sadece İzmir'de 15 bin üyemizin bu yeniden yapılandırmaya ihtiyacı var" diye konuştu. 

FAİZ YÜKÜ NEDENİYLE BORÇLAR EKSİLMİYOR
Vergi ve prim borcu içinde yüzen, ödeme gayreti içerisinde olan mükelleflerin ödemelerini yaptığı halde faiz yükü nedeniyle borçlarını çok eksiltemediğine dikkat çeken Demirtaş, “Yapılacak olan düzenleme ile zor durumda olan mükelleflere borçlarını ödeyebilmeleri için kolaylık sağlanırsa, işlerini sürdürebilecekler, istihdam sağlamaya devam edebilecekler, biraz da olsa rahatlayacaklardır. Bizler istihdam yaratan, elini değil tüm vücudunu taşın altına koymuş iş dünyası olarak; önümüzün açılmasını istiyor, daha fazla yatırım yapmak ve istihdam oluşturmak adına; vergi ve SGK prim borçlarında yapılandırma sürecinin 60 ay olması konusunda ısrar ediyoruz. Aksi takdirde; görünen köyün klavuz istemediği gibi; bir süre sonra, başka bir yeniden yapılandırma gereğinin daha doğacağını, sürecin baştan başlayacağını düşünüyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.