Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğretmen ve öğrenciler el ele verip atık pil topladı

Öğretmen ve öğrenciler el ele verip atık pil topladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı belediyelerin de destek verdiği kampanya kapsamında Diyarbakırlı öğretmen ve öğrenciler kısa sürede 64 kilogram atık pil topladı. Eğitimcilerin...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 13:30
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı belediyelerin de destek verdiği kampanya kapsamında Diyarbakırlı öğretmen ve öğrenciler kısa sürede 64 kilogram atık pil topladı. Eğitimcilerin bu duyarlılığı sayesinde yıllarca etkisini gösterecek olan zehir toprak yerine geri dönüşüm için ilgili kurumlara gönderildi.

    Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenlerden Yahya Kamçı, Veysi Çoban ile Cengiz Zirek ile öğrencileri başlatılan atık pil toplama kampanyası kapsamında 64 kilogram pil topladı. Öğrencilerle ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kamçı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği'nin (TAP) okullara atik pil toplama kutularını dağıttığını söyledi. Çevre ve halk sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan atık piller ile akülerin toplanması için öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarıyla seferber olduklarını dile getiren Kamçı, kısa sürede velilerin de duyarlılığı sayesinde yüzlerce pil topladıklarını belirtti.

    Atık pillerin Türkiye’de özellikle okullarda 2004 yılından beri başlatılan kampanyalarla toplandığını hatırlatan Kamçı, 2004 yılından 2012 yılına kadar Türkiye genelinde öğrencilerdin bin 762 ton atık pil topladığını, geçen yıl ise 497 ton atık pil topladığını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.