Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oğuz “Emek üzerinden siyasi ranta karşıyız”

Oğuz “Emek üzerinden siyasi ranta karşıyız”

Mahalli idarelerde çalışan kamu görevlilerinin, işe alım süreçleri ile çalışma esaslarına ilişkin düzenlemelerin belli olduğunu ifade eden CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, emek üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını söyledi. Oğuz, ilkel siyaset anlayışının insanları güvencesi olmayan ve sendikasız çalışmaya zorladığını kaydederek, Urla'da böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2013 - 10:38
İZMİR - Yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarına hız veren CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, belediye personeli üzerinden siyasi rant sağlanmasına yönelik her türlü girişime karşı olduklarını söyledi. Mahalli idarelerde çalışan kamu görevlilerinin işe alım süreçleri ile çalışma esaslarına ilişkin düzenlemelerin kanunlarla belirlendiğini belirten Oğuz, “Günümüz siyaset anlayışı, maalesef emek üzerinden siyasi rant sağlamaya odaklanmış durumda. Halbuki, yurttaşların çalışma özgürlükleri yasalarla güvence altına alınmış; bu özgürlüklere şekil ve usul yönünde belli ilkeler getirilmiş. Hal böyleyken seçim dönemine gidildiği bir ortamda, siyasi rekabette ön plana çıkmak için insanlara vaatlerde bulunmayı doğru ve etik bulmuyoruz” diye konuştu. Havaların soğumasına karşın seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Oğuz, Türkiye'de hala emek siyasetinin yapıldığı söyledi. Oğuz, “Bunun en net örneklerini, seçim çalışması yaptığınız bölgelerde, vatandaşlarla bir araya geldiğinizde görüyorsunuz. Hele ki, iş beledeyi personeli ya da belediye için çalışan işçilere geldiği zaman, bakıyorsunuz bir sürü vaatler verilmiş. Ortada zaten mevcut bir kadro var. Fakat iş öyle bir hale gelmiş ki, dışarıda sanki seçimi birileri kazanacakmış da, onlara yeni kadrolar açılacakmış ya da yeni işçiler alınacakmış gibi bir izlenim verilmiş. Gerçekten hayret verici. Kim seçilmeyi garantilemiş ki, böyle vaatlerle insanları yönlendirme hakkını kendinde görsün! Bunlar doğru yaklaşımlar değil” ifadesinde bulundu.

Aday gösterilmeleri halinde bile asla böyle bir yaklaşım içine girmeyeceklerini vurgulayan Oğuz, “Doğru olan, insanları kandırmadan siyaset yapmak. Biz Urla'nın hamutuyla yoğrulduk, Urla'da büyüdük. Dolayısıyla ağzımızdan çıkan her söz, bizim için senet anlamına gelir. Birileri gelir, birileri gider ama biz seçilsek de seçilmesek de Urla'lıyız. Bu gerçeği bilir, ona göre iki tartar bir söyleriz” ifadesinde bulundu.

ENGELLİ DİNLENME KÖYÜ
Urla'nın doğal hayatının her türlü turizm faaliyetine izin verdiğini ifade eden Oğuz, “Daha önce de söylediğimiz gibi, Urla'nın turizm alanındaki yatırımları çekmesi ilçenin hem ekonomik hem de sosyal hayatını zenginleştirecektir. Ancak bu yapılırken bizim üzerinde özellikle durduğumuz bir konu daha var. O da, engelli yurttaşlarımıza özel onların ve ailelerin rahatlıkla dinlenebileceği bir ortam yaratmak. Belediyemizin öncülüğünde, ilgili sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak böyle bir çalışma başlatabiliriz. Önemli olan ben yaptım ya da başkası yaptı değil, ortaya bir şey çıkması. Engellilere yönelik kurulacak bir tatil köye için, atılacak her adıma destek vermeye hazırız” dedi.

SUALTI YAŞAM BELGESELİ
Türkiye'de sualtı görüntüleme tekniğiyle çekilmiş çok az belgesel olduğunu hatırlatan Oğuz, Uluslar arası alanda ses getirecek bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi. Oğuz, “Urla, sualtı hayatıyla da ciddi bir potansiyele sahip. Üstün körü konuyu geçiştirmemek lazım. Sadece amatör ve profesyonel dalışlar için yer bile tahsis edilse, ilçe esnafı için ciddi bir ekonomik katkı olur. Ayrıca sualtının görüntülenmesine yönelik bir çalışma yapılarak, Uluslar arası yayın organları ilçeye getirilebilir. Bunun örneklerini dünyada yapan birçok kurum var. Urla'da bu yönüyle de dikkat çekmeli” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.