Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onatça: Tüm kesimleri kucaklayan çözümler ülkenin önünü açar

Onatça: Tüm kesimleri kucaklayan çözümler ülkenin önünü açar

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, “Toplumu yönetenlerin, toplumsal hassasiyetleri dikkate alması gerekir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan çözümler...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 14:35
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, “Toplumu yönetenlerin, toplumsal hassasiyetleri dikkate alması gerekir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan çözümler ülkenin önünü açar.” dedi.
Süleyman Onatça, ‘Taksim Gezi Parkı’ protestosu sonrasında yaşanan olayları değerlendirdi. Ülkenin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğini belirten Onatça, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olayların bir kıvılcımı ateşlediğini söyledi. Onatça şöyle konuştu: “Taksim Gezi Parkı’nda ateşlenen bu kıvılcım yayılarak, tüm Türkiye’deki ifade özgürlüğü ve yaşam tarzı konusundaki hassasiyetlerin vurgulanmasına vesile oldu.”

İş dünyasının hükümet yetkililerinden gerginliği yatıştıran beyanlar beklediklerini belirten Onatça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tansiyonu düşürecek adımlar, haklı ve masum bir protestonun arasına sızan şiddete eğilimli unsurları da tecrit edecektir. Gezi Parkı Olayları olarak tarihimize geçecek protestolar konusunda hükümetin alacağı esnek ve çözüme odaklı tavır anahtar bir rol oynayacaktır. Burada kazanan-kaybeden olmayacak, tüm ülkenin önü açılacaktır.”

Taksim Gezi Olayları sürecinde Türkiye siyasetinin yanı sıra ekonominin de yara aldığını kaydeden Süleyman Onatça, “Sıkıntı finansal piyasalarla sınırlı kalmadı. Reel ekonomiyi de etkilemeye başladı.” dedi.

Büyümenin hızlanmasının yolunun, demokratik standartların geliştirilmesi ve çözüm sürecinin tamamlanarak kalıcı bir barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi olduğunu kaydeden Süleyman Onatça,“Unutmayalım, orta derecede bir demokrasi ile orta gelir seviyesinde bir ülke olunur. Yüksek gelir seviyesinde bir ülke olacaksak bunun yolu yüksek demokratik standartlardan geçer. Türkiye kalkınma ile demokratikleşmenin birbirini beslediği örnek bir ülke olagelmiştir. Bugün yaşadığımız süreci de bu çerçevede değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Süleyman Onatça, tüm kesimleri sağduyuya davet ederek konuşmasına şu sözlerle son verdi: “En kısa sürede sağduyunun hakim olmasını diliyor, tüm kesimlerin sorunlarımızı vücutlarımızla değil, fikirlerimizle mücadele ederek, demokratik mekanizmalar içerisinde çözmeye çağırıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.