Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özafşar, KKTC din görevlilerine konferans verdi

Özafşar, KKTC din görevlilerine konferans verdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, KKTC'de din görevlilerine konferans verdi.Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Lefkoşa Kampüsünde düzenlenen konferansa KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr....

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 12:43
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, KKTC'de din görevlilerine konferans verdi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Lefkoşa Kampüsünde düzenlenen konferansa KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Türkiye'den Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş ve din görevlileri katıldı.

Konferansta konuşan Özafşar, KKTC, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla örnek alan değil örnek olan bir kurum haline geldiğini ifade etti.

KKTC Din İşleri Başkanlığı ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde bulunmaya devam edeceklerini dile getiren Mehmet Emin Özafşar, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktardı. "Milletimizin vicdanının sesi olarak, insanlığın kurtuluşu, barış ve kardeşlik zemininin sağlamlaştırılması için çaba harcıyoruz." diyen Özafşar, "Diyanet İşleri Başkanlığı bir yandan kendi personelini eğitimden geçirerek bilgilerini tazelerken, diğer yandan başta Türk ve akraba toplulukları, Müslüman dünyası olmak üzere bütün dünya ülkeleriyle sıcak ilişkilerini sürdürmektedir. Bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumsallaşmasını gerçekleştirmiş, evrensel ölçekte bir teşkilat, bütün dünya da yardıma ihtiyacı olanlara el uzatır, yardım eder bir kurum haline gelmiştir. Bu çerçevede Kuzey Kıbrıs Din İşleri Başkanlığı ile de her zaman yakın çalışan Başkanlığımız, ihtiyaç duyulan, talep edilen konularda destek vermeye devam edecektir." diye konuştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.