Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan: Mersin'de güven içinde yüzüp tatil yapılabilir

Özcan: Mersin'de güven içinde yüzüp tatil yapılabilir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Vatandaşlarımız sahillerde güven içinde yüzüp tatillerini yapabilirler. Denizimiz tertemiz. Ben Türkiye'yi ve deniz tatili yapmak isteyen vatandaşlarımızı yaz aylarında Mersin'de denize...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 15:29
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Vatandaşlarımız sahillerde güven içinde yüzüp tatillerini yapabilirler. Denizimiz tertemiz. Ben Türkiye'yi ve deniz tatili yapmak isteyen vatandaşlarımızı yaz aylarında Mersin'de denize girmeye davet ediyorum." dedi.

Özcan, yaptığı açıklamada Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ile
Valiliğe bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Laboratuarı tarafından yürütülen “Mersin Sahillerinde Su Kalitesi İzleme Çalışmaları”nda deniz suyu analizlerinin mükemmel düzeyde çıktığını vurguladı. Halk Sağlığı Laboratuarı tarafından yapılan incelemelerde Mersin'den alınan deniz suyu örneklerinin mükemmel olduğunun belirlenmesinin sevindirici olduğunu anlatan Özcan, "Vatandaşlarımız sahillerde güven içinde yüzüp tatillerini yapabilirler. Denizimiz tertemiz. Ben Türkiye'yi ve deniz tatili yapmak isteyen vatandaşlarımızı yaz aylarında Mersin'de denize girmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisinde fiziksel ve kimyasal arıtmanın yanında ileri biyolojik arıtma ile azot ve fosfor giderimi de yapıldığını anlatan Özcan, Bu arıtımın yanı sıra deşarj için derin deniz deşarjı yöntemi kullanılmaktadır. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak çok önemli bir çevre yatırımımız olan Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizin kazanımlarına hep birlikte şahit oluyoruz. Tesisimizin işletmeye alınmasından itibaren, öngörülenden çok daha kısa sürede ve çok daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Bunun en önemli sebebi tesisimizin en ileri teknoloji ile tesis edilmesi ve işletme başarısıdır. Ayrıca Mezitli’de bulunan ön arıtma tesisimizin işletme başarısı sayesinde bu bölgedeki deniz suyu analiz değerlerimiz de limit değerlerin çok altında çıkmıştır." şeklinde konuştu.

"TECE HALK PLAJINDA DEĞERLER YÜKSEK, VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI"

Deniz suyu izleme raporunda Tece halk plajında diğer yerlere göre değerlerin yüksek çıktığına dikkat çeken Özcan şöyle devam etti: "Kirlenme olduğu tespit edildi. Kirlenmenin önüne geçmek amacıyla çalışmalar başlattık. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını, bize destek vermelerini bekliyoruz. Maalesef özellikle Tece Mahallesinde kanalizasyona bağlı olmayan sitelerin atık suları zaman zaman hiçbir arıtma işlemine tabi tutulmadan direk olarak denize verilmektedir. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak tespit edilen ön arıtmaya tabi tutulmadan yapılan deşarjlar hakkında gerekli uyarıları yapıyor ve Valiliğimize de bilgi veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın sağlıklı ve güven içinde denize girmeleri için, site sakinlerimizin ve site yöneticilerimizin konuya gereken hassasiyeti göstermeleri çok önemli, denizleri ve kıyıları kullanan ve seven tüm kişi ve kurumların deniz ve kıyı koruma konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.