Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnafa sahte para tanıma kalemi dağıtıldı

Esnafa sahte para tanıma kalemi dağıtıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de jandarma sahte para sürümü ve kalpazanlığa karşı önlem almak için esnafa 'sahte para kalemi' ve broşür dağıttı. Side Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 15:21
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de jandarma sahte para sürümü ve kalpazanlığa karşı önlem almak için esnafa 'sahte para kalemi' ve broşür dağıttı.

Side Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, esnafa piyasaya sahte para sürümü ve kalpazanlık olaylarına karşı dikkatli olmaları için bilgilendirme yaptı. Jandarmanın, Side esnafına dağıttığı sahte para kaleminin gerçek paraya sürülüğü zaman iz bırakmadığı, sahte parada ise iz bıraktığı belirtildi.

Side Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Ataman Es, yerli ve yabancı turist hareketliliğine bağlı turizm sezonun yoğun şekilde bir şekilde yaşandığı Side'de vatandaş ve esnafın mağdur duruma düşmemesi için bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Komutan Es, sahte para kontrolü yapan kalemleri esnafa Side'de ücretsiz dağıttıklarını kaydetti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meclis Başkanı Kerim Erdem, jandarmanın, esnafı sahte para sürümü ve kalpazanlığa karşı uyardıkları için teşekkür etti. Erdem, "Jandarmanın, sahte para olaylarına karşı uyarması ve bilgilendirme yaptığı için teşekkür ediyoruz. Turizm hareketliliği olan Side'de sahte para olaylarına karşı sahte para tanıma kalemi dağıtan jandarmanın örnek davranışı için tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, piyasaya sahte para sürümü ve kalpazanlık olaylarına karşı jandarmanın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnaf ve vatandaşları bilgilendirdikleri için esnaf adına teşekkür ettiklerini kaydetti. Side'de restoran işletmeciliği yapan Mehmet Bakır'da nakit para akışının yoğun bir şekilde yaşandığı bir dönemde jandarmanın esnafı sahte para ve kalpazanlığa karşı uyardığı ve bilgilendirmesinden memnun kaldıklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.