Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel Aziziye Ortaokulu, SBS'de de ilk binde 8 derece aldı

Özel Aziziye Ortaokulu, SBS'de de ilk binde 8 derece aldı

Erzurum Özel Aziziye Ortaokulu öğrencilerinden Ümit Yiğit Başaran, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8’de 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarı elde etti. SBS’de Erzurum birincisi olan Başaran, Türkiye genelinde ise 132....

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 16:24
Erzurum Özel Aziziye Ortaokulu öğrencilerinden Ümit Yiğit Başaran, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8’de 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarı elde etti. SBS’de Erzurum birincisi olan Başaran, Türkiye genelinde ise 132. oldu. Aziziye Koleji, ayrıca Türkiye genelinde ilk binde 8 derce çıkarmayı başardı. Erzurum’da ise ilk onda 8 öğrenci yer aldı.

        Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Özel Aziziye Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çelik, kısa süre önce Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan (LYS) alınan Türkiye birinciliğini ortaokul seviyesinde göstermek istediklerini ifade etti. Öğrencilerinden Yiğit Başaran’ın yapılan son SBS’de bütün soruları doğru yanıtladığını kaydeden Çelik, Türkiye birinciliğini kaçırdıkları için özgün olduklarını ifade etti.

Okul olarak gösterdikleri başarıyı düzenli ve sistemli çalışmaya bağlayan Çelik, ilerleyen yıllarda daha güzel başarılar elde ederek Erzurum’un eğitimdeki çıtasını yükseltmeye devam edeceklerini aktardı. Çelik, "Öğrencilerimizden Ahmet Metin Avcı il üçüncüsü, Hüseyin Gülsoy il beşincisi, Firdevs Dilara Şimşek il altıncısı, Ahmet Asım Keskin il yedincisi, Hakan Yalçın il sekizincisi, Oğuzhan Özdemir il dokuzuncusu, Esra Nur Akdeniz il onuncusu, Ali İhsan Demirci il on dördüncüsü, İrem Yiğit il on yedincisi, Ali Kemal Yurdgülü on dokuzuncu olmuştur." dedi.

        Başarılı öğrenciler ise mutluluklarını ifade ederek bundan sonrasında daha iyi başarılar almak için çalışacaklarını söyledi. Toplantıya katılan aileler heyecanlarını gizleyemedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.