Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özhan: İSDEMİR'de grevin ekonomiye günlük zararı 3 milyon dolar

Özhan: İSDEMİR'de grevin ekonomiye günlük zararı 3 milyon dolar

İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, 15 Temmuz tarihi itibari ile greve gidilmesinin ardından fabrikanın günlük zararının 3 milyon dolar olduğunu söyledi. Özhan, İskenderun’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile iftar yemeğinde...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 00:41
İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, 15 Temmuz tarihi itibari ile greve gidilmesinin ardından fabrikanın günlük zararının 3 milyon dolar olduğunu söyledi.

Özhan, İskenderun’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile iftar yemeğinde buluşarak grev sürecini değerlendirdi. 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında Çelik-İş Sendikası'nın son teklif olarak yüzde 51 oranında ücret artışı talep ettiğini belirten Recep Özhan, "Şirketimizin finansal ve mali yapısı, dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler ve çelik sektöründeki realiteler göz alındığında bu mümkün değildir” dedi.

İSDEMİR'in geçmişine bakıldığında hep zararda olduğunu gördüklerini vurgulayan Özhan, "İSDEMİR'in Erdemir'e devir edildiği tarihe kadar geçen süreçte 3.8 milyar dolar zarar ettiğini görüyoruz. Bazı yıllar var cirosundan fazla zarar etmiş, biz herkesin zarar ettiği dönemde zarar etmedik 29 milyon TL gibi küçük de olsa kar ettik. İSDEMİR'in ülke ekonomisine katkısı çok büyük. İSDEMİR'in 2012 yılında milli ekonomiye yaptığı katma değer 1 milyar 12 milyon dolar'dır. 4 milyon 600 bin ton ürün üretmek suretiyle İSDEMİR geçtiğimiz yıl milli ekonomiye 1 milyar 12 milyon dolar katkı sağlamıştır. Grev nedeniyle üretimin durduğu fabrikada bu, şu anlama geliyor. İSDEMİR'in üretiminin durması nedeniyle milli ekonomiye günlük 3 milyon dolar zarar vermesi anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.