Dolar 34,1408
%0.02
Euro 38,0736
%0.42
Altın 2.886,280
%0.03
Bist-100 10.034,00
%1.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PKK’nın sözde gençlik yapılanmasının saldırısına uğrayan aileler konuştu

PKK’nın sözde gençlik yapılanmasının saldırısına uğrayan aileler konuştu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, önceki gece PKK’nın sözde gençlik yapılanması bir grup eylemcinin saldırısına uğrayan aileler, bombaların evin içine değil balkona düşmesi ile büyük bir faciadan dönüldüğünü belirtti. Saldırıya uğrayan...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 19:20
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, önceki gece PKK’nın sözde gençlik yapılanması bir grup eylemcinin saldırısına uğrayan aileler, bombaların evin içine değil balkona düşmesi ile büyük bir faciadan dönüldüğünü belirtti. Saldırıya uğrayan aileleri ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıç, açıklamasında, “Mütedeyyin insanlar, 30 yıldır bu bölgede art niyetli insanlar tarafından rencide ediliyor. Bu konuda birçok aile zarar gördü. Şehitleri dahi oldu. Biz bu tür olaylara karşıyız. Bu tür olayları nefretle kınıyoruz ve lanetliyoruz." dedi.

Cizre’de hemen hemen her gece olay çıkartan PKK'nın sözde gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) halka yönelik saldırılarına devam ediyor. Yolları kapatıp barikat kuran YDGH’liler, polislere saldırıyor. Polislerden sonra sivil vatandaşları korkutarak sindirmeye çalışan YDGH’liler, çatışma ve olayların yanlısı olmayan vatandaşların evlerini hedef alıyor. YDGH, önceki gece Cizre Nur Mahallesi’nde ikamet eden iki kardeş aile ve 2 diğer ailenin evine el yapımı bombayla saldırdı. Bombaların balkon ve bahçelere düşmesinden dolayı can kaybı veya yaralanma olmazken, bazı evlerde maddi hasar meydana geldi. Bombalı saldırıya uğrayan evin sahibi Behrem Gözüngür, saldırı anlarını Cihan Haber Ajansı’na anlattı. Gözüngür, şunları ifade etti:

“Yatsı namazından sonra evime geldim. Çocuklarla beraber evin içinde otururken, saat gece 23.30 sıralarında komşu olan kardeşimin evi tarafından bir patlama sesi geldi. Ben de hemen dışarı çıkıp sesin nerden geldiğine bakarken, hemen o esnada benim bahçeme de bir bomba attılar. Önce benim abimin evine ardından benim evime bomba attılar. Bombayı atıp kaçtılar. Biz de korkuyla dışarı kaçtık baktım kimseyi görmedik. Benim 12 çocuğum var. Allah korusun eğer o bomba evin içine düşseydi belki de hiçbirimiz kurtulmazdı. Allah, bizi korudu. Sonra baktık çivi ve materyal parçalarla el yapımı bomba atmışlar.”

HÜDA-PAR SALDIRIYI KINADI

Bombalı saldırıya uğrayan aileleri ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ve bir grup parti üyesi, evleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden İl Başkanı Abdullah Kılıç, “Mütedeyyin insanlar, 30 yıldır bu bölgede art niyetli insanlar tarafından rencide ediliyor, haklarında propaganda ediliyor. Bu konuda birçok aile zarar gördü. Şehitleri dahi oldu. Biz bu tür olaylara karşıyız. Bu tür olayları nefretle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu bölgede insanlarımızın daha huzurlu, daha güzel bir biçimde yaşamasını istiyoruz. Bunun için buraya geldik ve bu aileleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” diye konuştu.

“BİZ TÜM KÜRTLER SÜRECE DESTEK VERİYORUZ”

Saldırıya uğrayan ailelere ziyarette bulunan HÜDA-PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin de başlatılan çözüm sürecine tüm Şırnak halkı ve tüm Kürt halkıyla destek verdiklerini ifade etti. Başkan Elçin, “Biz bu süreçte ne kimsenin ölmesini ne de kimsenin yaralanmasını istiyoruz. Biz bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ancak bazı art niyetli insanlar, bazı değişik zihniyete sahip insanlar, acaba devam eden bu süreçte böyle saldırılar yapması, özellikle Müslüman olan insanlara saldırmasındaki niyetleri ve amaçları nedir. Bunlar ne yapmak istiyor. Demek ki bunlar huzur istemiyorlar, huzur ve barıştan yana değiller. Bunlar istiyorlar ki sürekli toplumda gerginlik, kargaşa ve huzursuzluk olsun. Bunlar, bundan nemalanmak istiyorlar. Belki de son 10 gündür Cizre’de Müslümanlar hakkında çok fazla bir şekilde kara propaganda yapılıyor. Hatta bazı evler hedef dahi gösteriliyor. Bunları bazılarının hedefi yapıyor. Bu saldırılar da yapılan kara propagandanın bir sonucudur. Biz bu saldırıları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Biz artık memleketimizde huzur istiyoruz. Artık yeter diyoruz. Bütün bölge insanımız bu tür şeylerden bıkmıştır. Bu tür olayları istemiyorlar. Biz de bu tür olayları istemiyoruz. Bu tür olayları yapan kişileri tüm insanların bunları lanetlemesi gerekir." şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.