Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Palandöken: İnsanların kafasında 'Apo başbakan olur mu'' sorusu var

Palandöken: İnsanların kafasında 'Apo başbakan olur mu'' sorusu var

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti üyesi Bendevi Palandöken, "İnsanların kafasında süreç içinde Apo, başbakan olur m? Cumhurbaşkanı olur mu'' sorusu va? Güçlü bir devletin sisteminde böyle bir şey olmaz. Böyle bir şeyin düşünülmesi...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 15:22
Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti üyesi Bendevi Palandöken, "İnsanların kafasında süreç içinde Apo, başbakan olur m? Cumhurbaşkanı olur mu'' sorusu va? Güçlü bir devletin sisteminde böyle bir şey olmaz. Böyle bir şeyin düşünülmesi bile yanlıştır. Herkes yaptıklarının cezasını çekecektir." dedi.

        Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, çalışmalarına Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde devam etti. Bolu ve Düzce'de yapılan ziyaretlerin ardından Zonguldak'a hareket eden Karadeniz Heyeti'nde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ereğli'de Bakkalcılar ve Şoförler Odası yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Ardından Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret eden Palandöken, burada oda başkanı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu ile çözüm süreci hakkında görüş alışverişinde bulundu.

        Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bendevi Palandöken, büyük marketlerin açılmasıyla il ve ilçelerde, vergi veren küçük esnafların zor duruma düştüklerini söyledi. Bu konuyla ilgili olarak kanun çıkarılması gerektiğini söyleyen Palandöken, "Gerçekten perakende sektörüne yapılan bir haksızlık. Hem vatandaşını, hem yerel yönetimlerini tüm bu bölgede 3 ya da 4 adet İstanbul firması parayı alıp götürüyor. Burada yaşam mücadelesi veren, vergisini veren esnaf bitiyor. Büyük marketlerin buraya nesi kalıyo? Konteyneri ile çöpü kalıyor. O yüzden bu sorunun ülke ekonomisine verdiği zararın düşünülmesi lazım." diye konuştu.

        "SÜREÇ İÇİN KAFADAKİ SORULARIN GİDERİLMESİ LAZIM"

        Barış süreci için Karadeniz Bölgesi'nde ziyaretlerde bulundukları ve görüştükleri her yerde olumlu karşılandıklarını anlatan Palandöken, insanların kafasında çözüm sonucunda 'Apo, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olur mu'' sorularının olduğunu söyledi.

        Palandöken, "Barış süreci ile ilgili olarak bölgenizdeyiz. Sabah saatlerinde Bolu ve Düzce'deydik. Buradan da Zonguldak'a geçeceğiz. Odalarımızı da ziyaret ederek onlarında düşüncelerini ve fikirlerini alıyoruz. Barış süreci çok iyi gidiyor. Bu bölgelerde insanların bakış açıları çok güzel. Bu nedenle de bu süreç esnafın hem ekonomik yönünden hem de can ve mal güvenliği yönünden önemli bir gelişmesine neden olacak. Ama asıl sorun Bu barış çözüm sürecinde insanların kafasında ki sual. Acaba bu Apo'yu bırakacaklar m? Bunu Başbakan, Cumhurbaşkanı mı yapacakla? Güçlü bir devletin sisteminde böyle bir şey olmadığı, böyle bir şeyin düşünülmesinin bile yanlış olduğudur, herkes yaptıklarının cezasını çekecektir. Barış süreci ülkedeki çatışmanın, kanın durması ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti böyle bir taviz verir mi'' Bunu siyasetçiler yanıtlayacak. Bizim yaptığımız sadece bu sürece nasıl baktığıyla ilgili. Gördüğümüz kadarıyla da insanlar bu barış sürecine katkı vermek istiyor. Yeter ki mesele doğru anlatılsın, doğru söylensin. Onun dışında hiç bir sorun yok." dedi.

        Oda ziyaretlerini tamamlayan Palandöken, daha sonra Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti'nin Zonguldak'ta devam edeceği programına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.