Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pazarcılar ve vatandaş, Özkanlar Pazarı'nın kapatılmasına tepkili

Pazarcılar ve vatandaş, Özkanlar Pazarı'nın kapatılmasına tepkili

Bayraklı’da 30 yılı aşkın süredir kurulan ve yerin eski mal sahiplerinden Mehmet Özkan tarafından açılan dava sonucunda kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Özkanlar Pazarı “esnaf direnişi”ne sahne oldu. Pazaryeri ile ilgili çıkan mahkeme kararına tepki gösteren esnaf tepkisini dile getirirken, bölgede yaşayan ve pazaryerinden alışveriş yapan vatandaşlar da esnafa destek çıktı.

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 13:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Ekonominin belkemiği olan ve İzmir’de Hatay Pazarı, Bostanlı Pazarı gibi vatandaşın ucuz alışveriş için tercih ettiği semt pazarları arasında önemli yere sahip olan Özkanlar Pazarı son günlerini yaşıyor. İdare mahkemesinden çıkan karar sonrasında, kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan semt pazarı için kamuoyu yaratmak ve halkın desteğini almak amacı ile bir eylem yapan Özkanlar pazaryeri esnafı, vatandaşın da katılımı ile direnişe başladı.

600 ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

Özkanlar’da hem pazaryeri esnafı, hem de vatandaşlar davacı Mehmet Özkan’a ateş püskürürken, Bayraklı Belediyesi’nden destek istedi. Haftaya kurulacak pazarda, tezgah kapatmaya hazırlandığını açıklayan esnaflar, sorun acilen çözülmediği takdirde 600 esnafın işsiz kalacağını ve alışveriş yapan halkın da mağdur durumda kalacağını açıkladı. Diğer yandan, alternatif yer için düğmeye basan ve dünkü meclis oturumunda bununla ilgili karar alan Bayraklı Belediyesi’nin de Danıştay’a yaptığı itirazdan sonuç beklediği öğrenildi.



“HER YER ÖZKANLAR, HER YER DİRENİŞ”

Bölgede yaşayan 15 bin vatandaş pazaryerlerinin kapatılmaması için mücadele ederken, pazaryerini ziyaret eden ve esnafların da sorununu dinleyen İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, esnaf ve vatandaş ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Vatandaşların ve esnafın “Her yer Özkanlar, her yer direniş” sloganları ile destek verdiği Erişen, “Kimse ekmeğimizi elimizden alamaz, sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek şunları kaydetti, “Mahkemeden çıkan karar pazarın bu hafta son kez kurulabileceği yönünde. Bunun farkında olan ve bize destek vermek amacı ile bizleri yalnız bırakmayarak buraya akın eden vatandaşımız, basın ve duyarlı esnafımıza teşekkür ediyoruz. Burayla ilgili kararı geçen hafta öğrendik ve belediye ile temaslarımız sürüyor, kapatılmaması için mücadele edeceğiz. Buranın kapanmasını hem halkımız, hem de esnafımız istemiyor. Geçen hafta yaptığımız imza kampanyamız ile 15 bin imza topladık. Biz kamudan yana olan bir kuruluşuz. Belediye Başkan’ımız Hasan Karabağ da “Ben halkın ve esnafın yanındayım” diyerek bizlere destek vereceğini söyledi. Ve bunun için itiraz davası açılıyor. Belediyemiz elindeki alternatif araziyi kullanabilmek için bir karar aldı ve girişimleri sürüyor. İmarlı ve çok güzel bir pazaryeri yapacaklarını da söylediler. Biz davanın temyize gönderilmesini ve pazarımızın kapatılmamasını istiyoruz. Bunun için de önümüzdeki hafta tezgah kapatacağız ve vatandaşımızın da desteği ile daha fazla kamuoyu yaratmak istiyoruz.”



“BURASI KAMUNUN MALIDIR, KAPATILAMAZ”

Pazarcılar Odası Başkanı Erişen, kamu yararına olan bir alanın birkaç kişinin keyfi uygulaması sonucunda kapatılmasına tepki gösterdiklerini belirterek, “Burası bu halkın ev bölgenin malıdır. Biz halkımıza hizmet etmeye ve mağduriyetin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu davayı açan kişiyi ben şahsen tanımıyorum. Bizimle irtibata geçtiği takdirde, hem Esnaf Teşkilatı olarak, hem de Pazarcılar Odası olarak kendisi ile konuşmaya, anlaşmaya hazırız. Sıkıntıları da gidermeye çalışırız. Ama hiç haberimiz olmadan bu davalar açıldı ve bir şey yapamıyoruz. Buradan onlara da sesleniyorum, bu kadar insanın, 600 esnafın talebini görmezden gelmesinler. Neden böyle yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.



“BİZİ AVM’LERE MAHKUM ETMEYİN”

Semt halkı da karara tepkisini “3-5 kişinin keyfi yüzünden bu kadar kişinin ekmeği ile oynanıyor. Pazaryerinin kaldırılacak olmasından bile haberimiz yoktu. En azından bize alternatif bir yer gösterilsin. Bu hukuksal savaş nereye kadar sürecek. Halk olarak bu pazarın kalkmamasını istiyoruz. Gerekirse Pazar taşınsın ama, kaldırılmasın. Aynı sıkıntılar Karşıyaka’da da yaşandı, ama yeni yer kurulana kadar eskisi de hizmet verdi. Tüketiciyi yok saymaya kalkmasınlar. Bu Pazar 30 yıldır burada. Kaldırılırsa ne yapacağı? Hepimizin geliri az çok belli. AVM’lere mahkum mu kalalı? Fakir insanlar ne yapaca? Marketlere para mı yetişir'” sözleri ile dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.