Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pervin Şenel Genç için şok gelişme

Pervin Şenel Genç için şok gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç için mahkemenin ‘tahliye’ değil, kamuoyunda ev hapsi olarak bilinen ‘evde uygulanmak üzere adli kontrol’ karı verdiği ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:41
 EGE POSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yargılandığı davanın tek tutuklu sanığı Pervin Şenel Genç avukatlarının tutukluluk kararına itirazı üzerine serbest bırakılmıştı. Tutuklu bulunduğu süreçte, önce Bergama sonra da Yeni Şakran yüksek güvenlikli cezaevine sevk edilen Genç, 463 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. İzmir gündeminin zirvesine yerleşen gelişme ilk anda kamuoyuna ‘tahliye’ olarak yansımıştı.

KARAR EV HAPSİ

Ancak, mahkeme heyetinin Pervin Şenel Genç hakkında verdiği kararın tahliye değil, evde uygulanmak üzere adli kontrol yönünde olduğu ortaya çıktı. Pervin Şenel Genç’in avukatlarından Turan Karakaş “biz ilk andan itibaren mahkemenin kararını görmek gerekir diye hatırlatmada bulunduk. Ancak, birden sanki mahkeme tahliye kararı vermiş gibi yazılıp çizilmeye başlandı. Gerekçeli kararı aldığımızda kararın direk tahliye değil, kamuoyunda ev hapsi olarak bilinen ‘evde uygulanmak üzere adli kontrol’ şeklinde olduğunu gördük. Ayrıca basına yansıyan bilgilerde kararın 10.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildiğine dair bilgiler var. Bu da yanlış. Kararı 10.Ağır Ceza Mahkemesi değil, 8.Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Şu an müvekkilim evinde dinleniyor. Kısa bir zaman içinde gelinen süreçle ilgili detaylı bir bilgilendirme yapacağını düşünüyorum’ dedi.

EV HAPSİ SAYISI 8’E ÇIKTI

Pervin Şenel Genç’indışında Belediye Bilgi Teknolojleri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatörler Ata Karataş, Ömer Devrim Ergin ve Hakan Say’a de ‘ev hapsi’ kararı verilmişti. Böylece davada evde uygulanmak üzere adli kontrol kararı verilen sanık sayısı 8’e çıkmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.