Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0458
%0.34
Altın 2.882,370
%-0.1
Bist-100 10.073,00
%1.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Petrol istasyonu cinayeti ile ilgili 5 kişi tutuklandı

Petrol istasyonu cinayeti ile ilgili 5 kişi tutuklandı

Suruç’ta haraç isteyen ve vermeyince 2 kardeşi öldüren teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Suruç’ta 24 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Terörle Mücadele...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:15
Suruç’ta haraç isteyen ve vermeyince 2 kardeşi öldüren teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suruç’ta 24 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Terörle Mücadele ve Polis Özel Harekat Timleri tarafından sabah saatlerinde 7 ayrı noktaya eş zamanlı operasyonlar yapılmıştı. Operasyonlarda gözaltına alınan M.Ş., C.Ş., Ş.Ş., E.Ş., E.B adlı zanlılar teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla çıkarıldıkları Suruç Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Zanlıların aynı tarihlerde bir polis otosunu, emniyet lojmanını, E. Yağmurlu adlı şahsa ait evin uzun namlulu silahlarla taranmasını sağlayan teröristlere yardım ve yataklık ettikleri; kendilerine PKK adına haraç isteyip vermeyen ve bu nedenle benzin istasyonunda Bilal ve Deyah Çelikten kardeşleri katleden teröristlere de ayrıca yardım ve yataklık eden şahıslar olduğu öğrenildi. Zanlılar, ‘Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma’, ‘Terör örgütüne üye olma’, ‘Planlı ve organizeli cinayete sebebiyet veren terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık etme’ suçlarından tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan zanlılarla ilgili mahkeme dosyasının ise Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Tutuklanan M.Ş., C.Ş., Ş.Ş., adlı 3 şahsın halen KCK davasından tutuklu bulunan Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin’in birinci dereceden akrabaları oldukları tespit edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.