Dolar 34,1665
%0.01
Euro 38,1882
%0.06
Altın 2.923,800
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Platform sordu Sağlam cevapladı

Platform sordu Sağlam cevapladı

CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Günsel Sağlam seçim gezilerinde sağlam adımlar atmayı sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 06.12.2013 - 09:52
İZMİR - Ziyaretinde bulunduğu bir çok dernek ve sivil toplum örgütü tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan CHP'nin kadın aday adayı Sağlam'a her geçen gün gösterilen destek de çığ gibi artıyor.

Hem projelerini tanıtmak hem de kendini anlatmak için bu kez İzmir Platformu'nun davetlisi olan Günsel Sağlam üyelere yaptığı sunum ile büyük beğeni topladı.

İzmir Platform Üyelerinin tüm sorularına bütün samimiyeti ve içtenliği ile cevap veren CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili yapmayı planladığı çalışmalardan söz etti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM RANT KAPISI DEĞİL, BİR YAŞAM HAKKIDIR”

Kentsel dönüşüm sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en önemli projesidir. diyen Sağlam, Karşıyaka'da da bu anlamda çalışmalar yapıldığına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü “Eğer belediye başkanı seçilirsem bu konuda ciddi adımlar atacağımızdan kimse kuşku duymasın. Riskli bina sayısı oldukça fazla olan ilçemiz için riskli yapı tespit çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz, dönüşüm çalışmalarını da planlı bir şekilde vatandaşımızı zora sokmadan gerçekleştireceğiz. Çağdaş kent anlayışı kapsamında Karşıyakalıların nefes alabilecekleri, sağlıklı yaşayabilecekleri yeni alanları hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümü rant kapısı anlayışından çıkarıp herkesin sağlıklı konutlarda yaşaması haktır diyeceğiz.Ve gereken neyse yapacağız.”şeklinde açıklamalarda bulundu.

İzmir Platform üyeleri Günsel Sağlam'a engelli vatandaşlara yönelik neler yapacağına dair soru da yöneltti.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI HAYATIN İÇİNE SOKACAĞIZ”

Toplumsal yaşama uyum sağlamada zorluk yaşayan, destek hizmetlerine ihtiyaç duyan, engelli yurttaşlara hizmet veren çok amaçlı merkezi hayata geçireceğiz açıklamasında bulunan Günsel Sağlam “İlçemizde büyük bir eksiklik olarak kabul edilen bu tür bir merkezde engelli yurttaşlarımızın beceri edinebilecekleri, bilgi seviyelerini arttırabilecekleri, sosyal hayata uyum sağlayabilecekleri aktiviteler ve kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslar daha çok iş bulmakta zorlanan engelli bireylere meslek edindirme tarzı kurslar olacak. Bilgisayar kursları, takı tasarımı, El Sanatları, Kumaş Boyama, Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı kursları. Engelli vatandaşlarımızın üretime aktif olarak katılmalarını sağlayıp istihdamı arttırmak temel hedefimizdir. Bu bireylerin daha sosyal olmaları içinde spor yapacakları onlara özgü sportif alanlar yaratacağız.Bu merkezleri ilçemizin ihtiyaç duyulan bölgelerinde çoğaltmayı düşünüyoruz. . Biz engelli vatandaşlarımızı hayatın içine sokacağız.Ayrıca ekibimle beraber insan odaklı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı neyi gerektiriyorsa onu baz aldık. Bu konuda ciddi projeler üzerinde yoğunlaştık.İnanıyorum ki Karşıyaka Türkiye'de geleceğe ışık tutan bir kent olarak adından söz ettirecektir.”

KADIN ADAY ADAYINDAN KADINLARA MESAJ

“Türk Kadınına Siyasî Haklarının Verilmesinin 79. Yıldönümü münasebetiyle de bir açıklama yapan Günsel Sağlam “Biz Türkiye'nin aydınlık yüzlü insanlarının yaşadığı bir kentte bulunuyoruz. Bu kent Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı çağdaş demokratik bir kenttir. Bu kentte bu ülkede siyaset yapan biz kadınlar bunun bilinci ile hareket etmek zorundayız. Bu bizim için şereftir ve nimettir.Bu nimete sahip çıkmanın boynumuzun borcu olduğunu düşünüyorum.Türk kadınının yolunu açan Atatürk'ümüze bir kez daha minnetarım. Kadınlarımızın aktf olarak siyasi hayattaki varlıklarını artırmanın ise tam zamanı olduğunu düşünüyorum” dedi

Önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için çok sayıda kadının olması gerektiğine inandığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.