Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rıfat Sait:Nerde kalmıştı?

Rıfat Sait:Nerde kalmıştı?

Sait, dört günlük resmi Avusturya ziyaretinden sonra İzmir’de kaldığı yerden çalışmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 11:32

 İZMİR-AK Parti İzmir’in enerjik milletvekili Rifat Sait, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile gittiği 4 günlük Viyana seyahatinden döner dönmez soluğu İzmir’in köylerinde aldı. Hafta sonu İzmir’in Karaburun ilçesinin Sarpıncık, Küçükbahçe ve Yayla dağ köyünü ziyaret eden Sait, buralarda köylülerle dertleşti, sorunlarını dinledi. Köy muhtarları ile toplantı yapan İzmirli vekil, Karaburun köylülerinden tam not aldı.

Programı sırasında eşek üzerinde giden bir köylüyü gören Sait, onunla sohbet etti. Köylünün, “Bizi eşeklerden kurtarın”, esprisi üzerine, Sait gülerek, “Amca böyle söyleme sakın,  bazıları yanlış anlarlar, diyerek başka bir espri ile cevap verdi. Valilikler tarafından organize edilen ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yürütülen KÖYDES projesi ile köylerin altyapısını destekliyoruz, diyen Vekil Sait, kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma vakıfları ile yardımlarımıza devam edeceğiz, AK Parti hükümeti olarak yanınızdayız, dedi.”

 İzmir Milletvekili Rifat Sait, Karaburun’da en fazla Sit alanları, hastane ve üniversite talepleri aldığını söyleyerek hepsini not aldık, biliyorsunuz Karaburun’da 10 yataklı bir hastane yapacağız, Ege üniversitesi rektörlüğü ile görüşüp burada Su ürünleri ile ilgili bir yüksekokul açılıp açılamayacağını araştıracağız, dedi. Karaburun’u otobana bağlayacak olan kara Yolu’nun da yapılacağını hatırlatan Sait, köy yolu için de valilikten kaymakamlığa ek ödenek sağlandığını, yağmurdan etkilenmemek için önümüzdeki Mayıs’ta bu yolun başlanacağını söyledi. İzmir’in değişik köylerinde oranın ürünleri ile ilgili festivaller düzenleyeceklerini belirten Sait, bu konuda ilgili bakanlıklardan köylere destek sağlamaya çalışacağını söyledi.

 Köylülerin meyve ve köy ekmeği ikram etmesi üzerine, siz değil biz size ikram etmemiz lazım, diyen Sait, daha çok çalışacağız ve daha çok hizmet getireceğiz, dedi. Köylüleri Ankara’ya davet eden Sait, “gelirseniz yemekler benden” diyerek espri yaptı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.