Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rıfat Sait kendinden emin

Rıfat Sait kendinden emin

AK Parti'nin en aktif vekilleri arasında yer alan Rifat Sait içini Ege Postası'na döktü. Büyükşehir aday adaylığından, AK Parti içindeki rekabete kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Sait, 'Büyükşehir adayı gösterilirse koltuğu kazanacağından emin'

  • Ege Postası
  • 17.10.2013 - 13:12
EGEPOSTASI/ ÖZEL- İsmi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait Gazetemizin imtiyaz sahibi Mithat Umutoğulları’na içini döktü. Büyükşehir adaylığı için iddialı bir adayı olduğunu ifade eden Sait net konuştu, Sait,” Belediye Başkanlığını ben kazanırım. İzmir’de çok iddialıyım. AK Parti içinde CHP’lilerden sadece ben oy alırım. Ben CHP’den oy alacağım, en az yüzde 5 oy alırım. Zaten CHP’li Balkanlılar bana o neden ile saldırıyorlar. Ciddi olarak benden korkuyorlar, bu neden ile bana saldırıyorlar,. İzmir’de Baklanların çok büyük gücü var, bunu kimse görmemezlikten gelemez.”dedi

“BEN SOSYAL DEMOKRAT BİR İNSANIM”
İzmir’de 1- 1,5 milyon Balkan göçmen olduğunu ve bunları büyük bir bölümü CHP’ye destek verdiğini ifade eden Sait konuşmasına söyle devam etti; “ Bana CHP’de siyaset yapan CHP’li Balkanlar tarafından ciddi bir saldırı var, ne diyorlar,” Balkan göçmeleri Rıfat Sait’i desteklemiyor”. Ben CHP’lilerin beni anladıklarını düşüyorum. Ben sosyal demokrat bir insanım, Ben İzmirliyim, benim ailemde öyle, Ben kordonda oturmaya gidiyorum, onlar kordonda içkisini içer ben çayımı içiyorum. Ben CHP’liler ile Ulusalcılar ile çatır çatır kavga ediyorum.Onlarla gidip oturuyorum, “oturun tartışacağız diyorum, ya siz beni ikna edeceksiniz yada siz ben sizi ikna edeceğim” diyorum.

DİĞER ADAYLARA BAKANLIK YAKIŞIR

AK Partili Vekil Sait, isimleri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve İlknur Denizli için ise, “ onlara Bakan olmak yakışır benden iyi Bakanlık yaparlar. Büyükşehir Belediye Başkanlığını ben kazanırım. İyi Belediye Başkanlığı yaparım demiyorum ama ben Büyükşehir Belediye Başkanlığını ben kazanırım, bu konu da çok iddialıyım” dedi

“ÇEKİNMEDEN GECE KULÜPLERİNE, BİRAHANELERE, BARLARA GİTMEK LAZIM”

Profesyonel gruplar oluşturulması ve aleyhte yazı yazıldığı zaman, anında ona cevap verilmesi gerektiğini kaydeden Sait, "Bize 'gerici' dedikleri zaman, biz 'bir dakika, biz gerici değiliz' deyip neden olmadığımızı anlatmamız lazım" dedi.
Rıfat Sait, seçimin son günü adayların yüzlerce araba ile şehirde tur attığını ifade ederek, "Nede? 'Biz kalabalığız halk benim yanımda' mesajı verilir böylece. İşte bunu aynı şekilde sanal ortamda da yapmak, binlerce mesaj göndermek lazım" diye konuştu.
Sait, İzmir'de CHP'li seçmenin olduğu Kordon'a, Karşıyaka'ya gidilmesi gerektiğini belirterek, "Hiç çekinmeden gece kulüplerine, birahanelere, barlara gitmek lazım. Kordonda bira içen adamın yanında otur, onunla sohbet et, sen çay iç. O İnsana 'ben oy almaya değil, senin gönlünü kazanmaya geldim' hissini ver. Bir insan içki içiyor diye kafir olmaz ki kimin imanı var kimin yok bu belli olmaz, bunu Allah bilir. Bu yüzden kimseyi yargılayamayız" dedi.

"ADAYLAR EŞLERİYLE HALKA GİTSİN"

AK Parti'li Sait, bütün AK Parti'li il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının eşleriyle birlikte halka gitmesi, siyaset yapmasının önemine işaret etti. Bu noktada Başbakan Erdoğan'ı örnek aldığını belirten Sait, "Başbakanımız Emine hanımla çok güzel örnek çift. Bazı kapıları eşinizle birlikte çaldığınız zaman kapılar açılıyor ama tek başınıza gittiğiniz zaman bazen açılmayabilir. Ben kahve toplantılarına, her yere eşimle beraber gidiyorum. Bu çok büyük puan toplar" dedi.

“İZMİR’DE İŞLERİ BEN HAL EDİYORUM İLTİFATI BAŞKASI ALIYOR”
İzmir’de kim ararsa arasın ben işini hal ediyorum, ama bakıyorum Ankara’da başka milletvekili arkadaşımız övgüleri alıyor, alsınlar tabi ama ben bunu hak etmiyorum. “İltifat marifete tabidir.”

BAŞBAKAN LOBİ MOBİ BİLMEZ, KİMLE KAZANACAKSA ONU GÖSTERİR

Başbakan beni çok seviyor, Amerika’ya gidiyor uçakta gidiyor 3 kişiden biri benim. Kosova’ya giden 2 Milletvekili var bunlardan biri benim. Başbakan beni çok seviyor.Onların lobisi var mı onu ben bilmem, ben saf bir Anadolu çocuğuyum Başbakan bunlara çok dikkat ediyor. Başbakan lobiye falan bakmaz İzmir’i kimle kazanacaksa onu koyacaktır

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.