Dolar 32,5334
%0.06
Euro 34,9557
%-0.05
Altın 2.435,940
%0.01
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya’da tezgahları dağıtan ırkçı gruba polis de eşlik etti

Rusya’da tezgahları dağıtan ırkçı gruba polis de eşlik etti

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde kendini Radikal Sağ Milliyetçiler diye adlandıran sopalı bir grup, Orta Asya ve Kafkasya kökenlilerin pazarda açtıkları tezgahlara saldırdı. Irkçı grubun saldırısı sırasında kaydedilen görüntüler internette...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 16:40
Rusya’nın St.Petersburg şehrinde kendini Radikal Sağ Milliyetçiler diye adlandıran sopalı bir grup, Orta Asya ve Kafkasya kökenlilerin pazarda açtıkları tezgahlara saldırdı.

Irkçı grubun saldırısı sırasında kaydedilen görüntüler internette yayınlandı. Görüntüde elleri sopalı yaklaşık 20 kişilik ırkçı grup, cadde üzerinde ve küçük pazar bölgelerinde meyve sebze satan Orta Asya ve Kafkasyalı esnafların manav, dükkan ve seyyar satıcıların tezgahlarına saldırıyor. Satıcılara pasaport, satış ruhsatı ve benzeri belgeler soran grup, “Niye geldiniz, ülkenize gidin.” gibi sözler söylüyor. Kalabalık grubu gören ve tepki ile karşılaşan bazı tezgah sahipleri mallarını olduğu yerde bırakarak kaçıyor.

Olay yakınında bulunan polisler yaşananlara seyirci kalırken, bir polis gruba eşlik ederek satıcılara kimlik soruyor. Yanında kimliği olmayanlar ise gözaltına alınıyor.

Tezgahları deviren grup yandan geçen vatandaşlara, “Buyurun alın, bunlar bedava.” diye seslendi. Bir bayan saldırıyı yapan gruba tepki gösterirken, bazı kadınların tezgahtan meyve ve sebzeleri alması dikkat çekti.

Grubu yönlendiren bir kişi ise tekrar geleceklerini ve temizliğe devam edeceklerini söyleyerek olay yerinden ayrılıyorlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.