Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SEDAŞ : Mühür sökene 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor

SEDAŞ : Mühür sökene 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, kurumun çeşitli sebeplerle mühürlediği sayaçlardan mührün sökülmesi durumunda aboneye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi. Güven,...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 17:10
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, kurumun çeşitli sebeplerle mühürlediği sayaçlardan mührün sökülmesi durumunda aboneye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi.

Güven, yaptığı açıklamada, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişilerin elektriğini kanunlar çerçevesinde kestiğini, ancak bazı kişilerin bu mührü sökerek elektrik kullandıklarını belirtti. Bunu yapanların elektriği kaçak kullandıklarını,Türk Ceza Kanunu’na göre, mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişiye altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacağını vurgulayan Güven dağıtım şirketinin yetkili personeli dışında hiç kimsenin bu mührü sökemeyeceğini kaydetti. Güven, "Müşterilerimizin hukuki yaptırımlarla karşılaşmamaları için mühür bozma konusunda bilgili ve bilinçli olmalarını, sayaç mühürlerinin korunması konusunda çok duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü,yapılan bir fiilin suç olduğunu bilmemek mazeret olarak kabul edilmemektedir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.