Dolar 32,6603
%-0.28
Euro 35,0846
%0
Altın 2.446,140
%-0.17
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Mersin'i dünya spor gündemine taşıyoruz (2)

Erdoğan: Mersin'i dünya spor gündemine taşıyoruz (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunlarıyla birlikte Mersin’i dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıdıklarını söyledi.     Başbakan Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışına...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 16:25
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunlarıyla birlikte Mersin’i dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıdıklarını söyledi.

    Başbakan Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışına katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında Adana’dan helikopterle Mersin’e gelen Başbakan Erdoğan, Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Servet Tazegül’ün adının verildiği spor salonunda Mersinlilere hitap etti. Mersin’de çok kısa sürede büyük işler başardıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bu tür organizasyonların hazırlıklarının normalde 6 yıl önce başlaması gerektiğini, ancak Türkiye’nin 18 ay öncesinden başlamasına rağmen her boyutuyla mükemmel olarak oyunlara hazır hale gelindiğini kaydetti.

    Akdeniz Oyunları’nın komşu ülke Yunanistan’da yapılmasına karar verildiğini hatırlatan Erdoğan, “Ancak Yunanistan’ın içinde bulunduğu kriz nedeniyle bizden ricada bulundular. Bizde öneriyi değerlendirdik ve yapabileceğimizi komiteye bildirdik. Görüşmeleri yaptık ve hazırlıklara başladık. 18 ay içinde 12 yeni tesisi projelendirdik ihale ettik ve inşaatlarını tamamladık. Ulaşımdan yeme içmeye konaklamadan güvenliğe teknolojiden sağlığa kadar hazırlıklarımız tamamladık. Sıfırdan inşa ettiğimiz tesislerle yaklaşık 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Oyunların icrası için yapılan harcamaları için de yaklaşık 300 milyon lira bütçeyi seferber ettik. Toplamda 800 milyon oldu. 24 ülkeden 6 bin sporcunun katılacağı 32 branşta yapılacak müsabakalar doğu Akdeniz sahilimizi bayram yerine çevirecek. Mersin’de Türkiye’nin bugüne kadar şehit olduğu büyük spor organizasyonlarını gerçekleştirecek mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız.” dedi.

    Akdeniz Oyunları’na hazırlık olarak yapılan 12 eserin açılışını yaptıklarını kaydeden Erdoğan, “Söz verir yaparız. 25 bin kişilik stadyumu yaptık. Gurur duydum iftihar ettim. Mevcut stadın yıkılamayacağına dair bize ferman veriyorlar. Her şeyden önce meselelere lütfen aklıselim ile yaklaşın. Birilerinin kayığına binmeyin. Mevcut statla mukayese edilemeyecek bütün inisiyatiflere sahip olan muhteşem bir stat yapıldı. Eee… sen öbür taraftaki ilkel bir stadın yıkımına karşı duruyorsun. Biz oyunların bütün istişarelerini yaptık, projelerimizi yaptık. Orayı engellemek isteyenler siz ne yaptınız Mersin’e önce onu söyleyin. Şimdi geleceksiniz oranın önünü keseceksiniz, neymiş ‘burası park olsun’ onu belediye başkanını söyle, o sana park yapsın.” şeklinde konuştu.

    Bu proje kapsamında birçok yerde tesisler yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Tesislerin yanında ağaçlandırmalar yapılıyor. 94 milyon lira proje maliyetiyle inşa edilen stadyum. Açılış törenini bu stadyumda yapacağız. 25 bin kişiyi o gün bu stadyuma bekliyoruz. Gümbür gümbür bir açılış yapacağız. Mersin Akdeniz Oyunlarıyla kendini literatüre yazdıracak. Servet Tazegül Spor Salonu. Londra Olimpiyatları’nda bize altın madalya kazandıran kardeşimiz. Servetten daha farklı madalyalar. 47 milyon lira maliyeti olan bu spor salonu da bitti. Bu tesisler oyunlarını ardından hizmete devam edecek. Dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıyoruz Mersin’i.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.