Dolar 34,2526
%0.32
Euro 37,7914
%0.05
Altın 2.929,100
%0.45
Bist-100 8.892,00
%-0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SP'li Asiltürk: Mısır'daki darbe BOP'un önünü açmak için yapıldı

SP'li Asiltürk: Mısır'daki darbe BOP'un önünü açmak için yapıldı

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “Mısır’daki darbenin arka planında Arap baharı olarak adlandırılan uyanışın bir tezahürü olarak Büyük Ortadoğu Projesi’nin(BOP) önündeki engellerin kaldırılmasının yattığına da inanıyoruz.”...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 18:28
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “Mısır’daki darbenin arka planında Arap baharı olarak adlandırılan uyanışın bir tezahürü olarak Büyük Ortadoğu Projesi’nin(BOP) önündeki engellerin kaldırılmasının yattığına da inanıyoruz.” dedi.
Mehmet Asiltürk, yaptığı açıklamada, Mısır’da ordu tarafından yapılan askeri müdahaleye üzülerek şahit olduklarını belirtti. Mısır halkı tarafından bir sene önce seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınarak anayasayı askıya aldığını ilan ettiğini anımsatan Asiltürk, “Her şeyden önce bu darbeye çanak tutan ABD, AB ülkeleri ve sevinç naraları atan siyonist İsrail’in İslam ülkeleri üzerindeki gerçek emellerini de bir kere daha ortaya koymaktadır. Bu gayri meşru hareketi destekleyen haksızlığı ve kuvveti üstün tutan emperyalist ve Siyonist anlayışı şiddetle kınıyoruz.Her ne kadar ordu ve bu ihtilale destek verenler aksini iddia etseler de, bu müdahaleyi, Mısır halkının sandıkta yaptığı tercihe bir ihanet olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz.Bilinmelidir ki, darbe duyurusunun, seçimlerde başarısız olmuş grup ve parti temsilcileri ile birlikte yapılması, bu darbeye meşruiyet kazandırmaz. Meydanlarda toplanan kalabalıkların bir kısmını Mısır halkının temsilcisi kabul edip, diğerlerini dikkate almamak da Mısır halkına değer vermek manasına gelmez” dedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.