Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
STK'lardan demokrasi desteği

STK'lardan demokrasi desteği

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, Disk Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ve KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veli Atanur Ankara'daki Cumhuriyet Yürüyüşünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekillerin yaşadıkları ekseninde CHP İzmir İl Başkanlığına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.10.2012 - 15:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, Disk Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ve KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veli Atanur, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Ankara Birinci Meclis önünde başlatılan ve valiliğin izin vermediği 'Cumhuriyet yürüyüşü' sırasında biber gazı yiyen ve zor anlar yaşayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekillerin yaşadıkları ekseninde CHP İzmir İl Başkanlığına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. STK başkanları CHP İl Başkanlığına yapılan ‘ ziyaretinin demokrasiye destek anlamı taşıdığını belirttiler.

ENGİN: HÜKÜMETİN İDDİASI BOŞA ÇIKTI

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, konuşmasında yürüyüş ve törenlere katılan tüm İzmirliler ile destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Şehrin tüm noktalarında coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığına dikkat çeken Engin, “ Milli bayramımızın kutlanmasıyla ilgili yasak tanımadığımızı ve bundan sonra da tanımayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. Bu ülke ve kent için dönüm noktasıydı. Mutlaka bundan sonra hükümet yapacağı bu tür uygulamalarda düşünecektir. AKP’ye iyi niyetle destek olan kesimler bu desteği gözden geçirecektir. Demokratik mücadeleyi STK’lar ve sendikalar ile birlikte vermeye devam edeceğiz. Demokrasinin vazgeçilmez STK’lar aktörleridir. Biz mücadelemizi her zaman parti olarak da demokrasi mücadelesi vereceğiz. Bizim tek dayanağımız halktır. Onları tehdit ve provakatör olarak gören hükümete tamamen safi duygularla bayramı kutlamak için orada olduklarını bir kere daha gösterdi İzmirliler... Çocuklar, yaşlılar, gençler herkes meydandaydı. Hükümetin bu iddiası da boşa çıktı. Destek veren herkese teşekkür ederiz. Güç birliği ile STK’lar ile bunu başardık.Kurum ve kuruluşlar hepsi demokrasiye destek verdi. Bu güç birliğini de sürdürmek istiyoruz. Bu çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Sağdan soldan tüm partilerle bu mücadele vereceğiz”dedi.



MHP AKP’Yİ ŞIMARTIYOR
Konuşmasında yürüyüşlere destek vermeyen MHP’ye göndermelerde bulunan İl Başkanı Engin, “ Dünyanın her tarafında muhalefet partileri iktidara karşı eleştiri yöneltirler. Türkiye’de garip bir durumdur. MHP kaç senedir tam tersini yapıyor. Ayrıca yürüyüşleri Arap Baharı’na benzetmesini çok üzücü bir durum olarak görüyoruz. MHP demokrasi için önemli bir parti ama duruşunu demokrasi adına hiç sağlıklı bulmuyoruz. Parlamentoda verilen desteklerin iktidarı şımarttığını, kutuplaşmayı arttırdığını ve Türkiye’yi iyiye götürmediğini görüyoruz. Elbette parlamentoda uzlaşmada olacaktır ama AKP, MHP’nin verdiği desteği çok yanlış kullanmaktadır. MHP’nin daha dikkatli davranmasını talep ediyoruz” dedi.

ÇİFTÇİ:YAŞANANLARI ASLA KABUL ETMİYORUZ
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, Cumhuriyet Bayramı’nın yeni genelgeler ve yönetmelikler sonrası ilk kez farklı bir ortamda kutlandığını İzmir’de de İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramını yüzbinler ile coşkulu bir şekilde kutladığını belirtti. İzmir’deki kutlamalarda geleceğe, emeğe ve demokrasiye de sahip çıkıldığını belirten Çiftçi, İzmirlilere teşekkür etti. Ankara’da yaşanan olayların üzücü olduğunu belirten Çiftçi , “ Halk barikatla ile engellenmeye çalışıldı. Bu işin provokatörlerle yapılacağını duyurarak engellemeye çalıştılar. Bizim 4+4+4 eylemlerinden alışık olduğumuz otobüslerin kaldırılmaması öyküsünü bir kez daha yaşadık. Ankara’ya gidecekler İzmir’den dışarı basit nedenler ile çıkarılmadı. Ankara’da ana muhalefet partisinin liderinin olduğu vekillerin olduğu bir ortama gazla tazyikli suyla müdahale edilmiş olmasını asla kabul etmiyoruz. Ana muhalefet partisi lideri halka bütünleşerek bayram kutlaması yapamıyorsa geldiğimiz demokrasiye ilişkin bir soru işareti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her zaman olduğu gibi emekten demokrasiden yana mücadele edenlerin yanında olacağımızı belirtiyoruz. Bu birliktelik ve destek sadece CHP desteği değil demokrasi desteğidir. Bir polisin orada ana muhalefet partisi lideri ve milletvekillerinin olduğu bir bayram kutlamasında bu şekilde davranmasının hiçbir haklılık payı yoktur. Gördük ki artık hak aramanın yolu sokaklardan geçiyor” diye konuştu.

ÇELTEK: MÜCADELEYİ 365 GÜNE YAYLIM
Disk Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ise, “Ülke iyiye gitmiyor. Herkesin yaşadığı süreç ortada.Asgari ücret ile yaşam mücadelesi veriliyor. Git gide çocukların geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz itibarsızlaştırılıyor. 89. Yılını kutladığımız Cumhuriyetin özgürlükçü, eşit, adaletçi, laik olmasını istiyoruz. Burada bize düşen görev Cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve kollamak. Gerek İzmir’de gerek Ankara’da AKP faşizmine direnen ve mücadele ederek o barikatları kaldıran tüm yurttaşlarımızı kutluyorum. Bu mücadelemizi de sadece yılın birkaç gününe değil yılın 365 gününe yayacağımızı buradan söylemek istiyorum” dedi.

ATANUR: AKP’DE PANİK HAVASI VAR
KESK İzmir Şubesi Dönem Sözcüsü Veli Atanur ise demokrasinin hoşgörü sanatı olduğunu ancak AKP eli ile inşaat edilen ileri demokrasi adı altında yoksulluğun, ötekileştirmenin arttığı bir süreçten geçtiklerini belirterek şöyle konuştu, “ Ankara’da yaşananlar bizim burada defalarca yaşadığımızın bir diğer kanıtıdır. Artık AKP öyle bir noktaya gelmiştir ki kendisinden olmayan kim olursa olsun ana muhalefet partisinin lideri dahi olsa gözünü kırpmadan silahını çekebilme  cüretini gösterebilmektedir.Gaz bombası da bir silahtır. Aslında burada panik hali vardır çünkü AKP şunu görüyor; içeride ve dışarıda daralıyor, itibarsızlaşıyor. En önemlisi ise demokrasi güçleri yan yana gelebilme sürecinde. Bizler 4+4+4 eyleminde gaz bombası yediğimizde Emek ve demokrasi güçleri ile başta CHP il yöneticileri milletvekilleri yanımızdaydı. Bizde bugün sadece CHP’yi desteklemiyoruz. Maruz kalınan durum demokrasiye yapılmış bir harekettir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.