Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Çözümde boşluk oluşmaması için ekonomik canlanma şart

Şahin: Çözümde boşluk oluşmaması için ekonomik canlanma şart

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynaklarının tespiti ve değerlendirilmesi için Meclis Araştırması açılmasını isteyen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, çalışmanın çözüm sürecinin beslenmesi ve bir boşluk oluşmaması için...

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 12:13
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynaklarının tespiti ve değerlendirilmesi için Meclis Araştırması açılmasını isteyen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, çalışmanın çözüm sürecinin beslenmesi ve bir boşluk oluşmaması için önemli olduğunu söyledi. Şahin, geri kalmışlığın terörün en büyük istismar alanı olduğuna işaret etti.
    
    AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve 82 vekil, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynaklarının durumunun tespiti ve en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için teklif vermişti. Mart ayında verilen araştırma önergesinde, kalkınmada lokomotif olabilecek önemli yer altı kaynakları bulunduğuna dikkat çekilerek, “Doğu Anadolu Bölgesi maden kaynaklarımızın geniş bir ölçekte araştırılabilmesi en verimli şekilde değerlendirilebilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılabilmesi için bir araştırma komisyonunun kurulması faydalı olacaktır. Kurulacak komisyonun yapacağı araştırmalar neticesinde hazırlanacak rapor, Doğu Anadolu Bölgesinde yapılacak nitelikli yatırımlar için yol gösterecek, iyi bir fizibilite ve planlı-programlı alt yapı çalışması olacaktır.” denilmişti.

    "TERÖR EN BÜYÜK İSTİSMAR ARACI"

    Önerge ile ilgili değerlendirme yapan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, geri kalmışlığın terörün en büyük istismar aracı olduğuna dikkat çekti. Doğu ve güneydoğudaki vatandaşların yaşam standartlarının batıdakiler düzeyine yükseltilmesi için çaba harcadıklarını fakat terör sorunu nedeniyle bölgeye giden iş makinelerinin yakıldığını, mühendislerin kaçırıldığını hatırlattı. Şu anda çözüm sürecine büyük bir desteğin söz konusu olduğunu belirten Şahin, “İnşallah bu süreç başarı ile sonuçlanır. Sabote etmek isteyen iç ve dış mihraklar olabilir. Malatya’ya her gittiğimizde insanlarımızın yüzde 100’ü bu süreçten çok ümitliler. Sürecin akamete uğramayacağı ümidindeler. Başbakan’a sonsuz güven var. Oy versin vermesin bu konuda yapılan çalışmanın ne kadar önemli olduğunu ifade ediyorlar. Biz bunların da altının beslenmesi için doldurulması için bir boşluğun oluşmaması için böyle bir önergeyi verdik.” diye konuştu.

    Çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Ülkemiz için özellikle Doğu ve güneydoğuda yaşayan insanlarımız için can simidi olacağı kanaatindeyim. Özellikle hem bu süreci destekleyecek hem o bölgedeki insanlarımızın bir daha istismara meydan vermeyecek şekilde hayat standartlarının yükseltecek, köyden kente göçün önüne geçilmiş olacak.” dedi.

    "GÜVENLİ DEĞİLSE EVE DAHİ GİRİLMEZ"

    “Güvenli bulmuyorsanız eve dahi girmezsiniz.” diyen Şahin, “Doğu ve güneydoğuda terör sorunu var iken bunlar işletilmesi imkan dahilinde değildi… Oraya katrilyonlarca TL yatırım yapılırken, bakıyorsunuz iş makinelerini yakıyorlar, mühendisleri kaçırıyorlar, öğretmenleri katlediyorlar… Bunlar onların makul gördükleri eylemler içinde yer alıyordu. Ulaşımı, sağlığı, ekonomiyi hep beraber düşünürken, bunların bir daha istismar konusu olmayacak şekilde, bölgedeki bu yer altı zenginliklerimizin hem bölgeyi desteklemek adına hem de milli ekonomiye kazandırma adına önemli bir çalışma olacağı kanaatindeyiz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.