Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Köylü AKP'nin süpürgesi oldu'

'Köylü AKP'nin süpürgesi oldu'

AKP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu 'Haramilerin iktidarını aşağı indireceğiz' dedi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 08:47
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Köyceğiz İlçesi'nin AKP'li Toparlar Belediyesi önünde halka seslendi. Köylülerin 2B ile ilgili sıkıntılarını dile getiren Kılıçdaroğlu "En yoksul köylü Türkiye'de orman köylüsüdür. Eskiden köylü milletin efendisiydi, şimdi köylü AKP iktidarının süpürgesi oldu" dedi. 
Türkiye'yi düştüğü çukurdan kurtarmanın yolunun demokrasiden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kurtuluşun yolu sandıktan geçiyor ve haramilerin iktidarını el birliğiyle aşağı indireceğiz. Neden haramilerin iktidarı diyorum' 
Seçimlerden önce İstanbul Sultanbeyli'de 2B projesini açıkladım. Adına, 'Barış Projesi' dedik. Devlet ile vatandaşı barıştıracaktık. Arazisini teslim edecektik. Proje şuydu; Orman köylüsünün elindeki 2B arazisi hiç para alınmadan orman köylüsüne verilecekti. Çünkü, en yoksul köylü Türkiye'de orman köylüsüdür. 
İkincisi, onun dışındaki araziler 2B sahiplerine emlak vergisi değeri üzerinden verilecekti. Neden emlak vergis? Emlak vergisini tespit eden devletin kendisi değil m? Rakamlar belli ve kesin. Emlak vergisini de ödüyor. Devlet vergisini alıyor. O bedel üzerinden 2B konusunda vatandaş ile devlet barışacaktı. Geldik meclise seçimler bitti AKP iktidar oldu. Kanun teklifimizi inandığımız gibi verdik. 'Köylüye 2B arazisini emlak vergisi değeri üzerinden verelim' dedik. Onlar da bir kanun teklifi verip, 'Hayır' dedi. Emlak vergisi değil, rayiç bedel üzerinden vereceğiz. İtiraz ettik. 'Rayiç bedelin yüzde 70'i olsun' dediler. Yine itiraz ettik. 'Yüzde 70 rayiç bedeli bu köylü ödeyemez. İmkanı yok. Bu kadar parası yoktur' dedik. 
'Köylüde para var' dediler. Biz zaten köylüyü varlıklı kıldık, yüzde 70'ini de öder. Aradan bir süre geçti baktılar ki yüzde 70 çok büyük. Yüzde 50'ye indirdiklerinde dedik ki 'Köylü bu parayı da ödeyemez. Bu rakamlar yüksek' O ara Antalya Kalkan'a gittim. Kalkan'da bir kadın bana, 'Arazime 3 milyon lira değer biçmişler. Yüzde 50'si olsa bile nasıl ödeyeceğim'' dedi. Amaç zaten köylünün almayıp başkalarına satılması. O toprakların sahibi sizsiniz. O toprakları yeni almadınız. Onlar size babanız ve dedenizden kalan topraklar. O topraklar ananızın ak sütü gibi helaldir, sizin malınızdır. Kimse elinizden alamaz" dedi. 
Bu sırada kalabalık arasından bir kişinin, 'Amerika alacak' diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın. Ne İsrail'e ne Amerika'ya. CHP bu ülkede olduğu sürece hiç kimseye papuç bırakmayız. Seçimler geliyor ilk dersi vereceksiniz. Dersi alıp ezberleyecek. Neden siz rayiç bedelle vatandaşa veriyorsunu? 30, 40, 50, 100 milyar tutmuş. Köylü nereden verecek bu parayı. Eskiden köylü milletin efendisiydi, şimdi köylü AKP iktidarının süpürgesi oldu" dedi. 
Kemal Kılıçdaroğlu, Toparlar Köyü'nden 60 yaşındaki Neriman Sarıhan'ın 2B arazileri konusundaki sıkıntısını dile getirdiği konuşmasını da kalabalığa okudu. Sarıhan'ın konuşması, kalabalıktan alkış aldı. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.