Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatandan başka pazarlık yok

Yıldırım: Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatandan başka pazarlık yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in Bergama ilçesinde çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bizim İmralı ile...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 20:15
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in Bergama ilçesinde çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bizim İmralı ile ilgili tek devlet, tek millet tek, tek vatan, tek bayrak’tan başka pazarlığımız olamaz." dedi.

        Gün boyu Bergama’da ziyaretlerde bulunan Bakan Yıldırım, son olarak AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda konuştu.

        Yıldırım, İzmir’in plakası olan 35 projenin ne aşamada oluğunu ilişkin bilgiler aktardı. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in yerinde saydığını, hizmet anlamında hiçbir mesafenin alınmadığını belirten Yıldırım, bunu hesabının sorulması gerektiğine işaret etti. Yıldırım şöyle konuştu: "İstikrarın ve güvenin hakim olduğu bir anlayışı getirdik. En büyük farkı kendini bu millete adamış, sevdalı ve gece-gündüz demeden milleti için yollara düşen Başbakanımız. İzmir'de bugün Türkiye'de 30 milyonun üzerinde turist geliyor ama İzmir'e sadece 3 milyon düşüyor. Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri ancak yüzde 10 pay alıyor. 2002'de bu daha da azdı. Bir buçuk milyondu. Bunu İzmirlilerin, Bergamalıların iyice düşünmesi lazım. Niye böyle old? Geçen yıllarda başka bölgeler, iller fersah fersah ileri giderken İzmir niye yerinde sayd? Bu sorunun mutlaka sorulması lazım."

        Bakan Yıldırım, sözlerinin sonunda barış süreciyle ilgili ortaya atılan pazarlıklar konusuna açıklık getirdi. Herkesin rahat olmasını isteyen Yıldırım, "Bu ülkenin insan kaynağını tüketmeye değil, insan kaynağını artırmaya ihtiyacı var. Barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Efendim bunlar niye çekiliyor. İçerdeyken rahatsızlar dışarıdayken de rahatsızlar." sözleriyle yaşanan gelişmelerle ilgili ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. "Aklı selim galip gelmiştir." diyen Yıldırım, "Terör belası sona erecek. Buralara harcanan paralar ülkenin kalkınmasına harcanacak." diye konuştu.

        Bakan Yıldırım konuşmasını tamamladıktan sonra şehit babası olduğunu söyleyen bir vatandaş, barış süreci ile ilgili endişelerini dile getirdi. Yıldırım, sandalye getirterek yanına oturttuğu vatandaşı sonuna kadar dinledi. Bakan Yıldırım, "Türkiye’de terörün bitmesini istiyoruz. Başka şehit babaları olmasın istiyoruz. Yürekler yanmasın. Tek çabamız bu. Başka hiçbir çabamız yok. Rahat olun.” cevabını verdi.

        Bakan Yıldırım'a İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir milletvekilleri de eşlik etti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.