Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Apo ile müzakere sürecinde idamı kaldıranların da vebali var

Destici: Apo ile müzakere sürecinde idamı kaldıranların da vebali var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bugün Apo ile bir müzakere süreci varsa, bunun vebalinin altında idamı kaldıran o üç tane siyasi parti genel başkanının sorumluluğu vardır.” dedi. Manisa’da bir restoranda düzenlediği...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 18:56
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bugün Apo ile bir müzakere süreci varsa, bunun vebalinin altında idamı kaldıran o üç tane siyasi parti genel başkanının sorumluluğu vardır.” dedi.

Manisa’da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Destici, idam cezasının Meclis’te kaldırıldığını hatırlattı.

        Anayasa değişikliğiyle tekrar Meclis’te idam kararının çok rahat getirilebileceğini belirten Destici, “BBP olarak son üç yıl içerisinde bir imza kampanyası yaptık. Biz üç günde iki milyon imzaya Meclis’e sunduk idam geri getirilsin diye. Geçtiğimiz yıl da 30 ilde sandık kurduk. Referandum yaptık. Bu referandumda iki soru sormuştuk. Birincisi idam gere getirilsin m? Kim içi? Siyasi suçlar falan için değil. Bizzat Mehmetçiği, o sivilleri katleden o teröristler için. İkinci sorumuz küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz edip öldürenler için idam getirilsin m? sorusuydu. Bu referandumda milletin yüzde 98’i ‘evet’ dedi. Bunun içinde Urfa, Elazığ, Bingöl de var. Yani sadece İzmir’de, Manisa’da, Eskişehir’de yapmadık. Sivas’ta yapmadık ve bunu Meclis’teki Anayasa Komisyonu’na gönderdik. Meclis Başkanı'na verdik, hükümete verdik ve bu referandum sonucunda Başbakan da Meclis’in gündemine gelebileceğini söyledi idamın. PKK’lılar ile BDP’lilerin sarmaş dolaş görüntüleri çıkınca o zamanda ‘Meclis açılınca gereğini yapacağız’ dedi. Şimdi Meclis’in takdirindedir.” diye konuştu.

Destici, “O gün elbette ki Türkiye’de idam cezasını kaldırarak, Başbakanlıkta bekletip Meclis’e göndermeyen, Apo’yu ipten alanlar, Apo’yu kurtaranlar, o üç tane siyasi partinin lideri bu vebali taşıyorlar. Onların omuzlarındadır. Bugün Apo ile bir müzakere süreci varsa bunun vebalinin altında o üç tane siyasi parti genel başkanının sorumluluğu vardır. Biri rahmetli olmuştur. İkisi de hayattadır. Biri aktif siyasetin içindedir, biri de aktif siyasetin dışındadır. Veballeri vardır. Milletin de hafızalarını çalıştırmaları lazım. Balık hafızalı olmamak, kimlerin ne yaptığını da unutmamak, hatırlamak gerekiyor. Dolayısıyla idamı kaldırıp, Türkiye’nin gündeminden hem Apo’yu onunla birlikte binlerce katil PKK’lıya kurtaranlar elbette ki bunun vebalini taşımaktadırlar. Milletin bunun hesabını sorması lazım. Ama millet bunu bugün sormasa da ben iman ediyorum ki ahirette şehitlerimiz bunun hesabını soracaktır. Hiç kimse bunun hesabından kurtaramaz. Ahirette şehitlerimiz bunun hesabını soracak. Ama biz iktidar olalım BBP olarak, milletimize bizim namus sözümüzdür hem idam cezası geri getireceğiz hem de idamı kaldırıp Apo ve PKK’lıları kurtaranlardan 3 yaşında, 5 yaşında çocuklarımızı kaçırıp tecavüz eden ve öldürenleri, bu ipten kurtaranlardan da bunu hesabını soracağız. Bu da bizim namus sözümüz ve boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.