Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait: Yıldırım aday olmazsa...

Sait: Yıldırım aday olmazsa...

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaması durumunda, ibrenin kendisine döneceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 09:30
İZMİR - Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre,AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaması durumunda, ibrenin kendisine döneceğini söyledi. Sait, "Anketlerde ismim sürekli çıkıyor. Adaylığım Ankara'da da konuşuluyor. Binali Bey'in aday olmama konusu netleştiği zaman destekçi sayım artar. Bu konu netleşmediği için arka planda kalıyorum. Bakanımız aday olursa kendisi için sonuna kadar çalışırım" dedi.

Ankara'da konuşuluyor

Büyükşehir belediye başkan adaylığına talip olmasının bilinmesinin iyi olduğunu dile getiren Sait, "Bazı arkadaşlarımız bu düşüncemi bilmiyordu. Açıklamam iyi oldu diye düşünüyorum. İsmim Ankara'da konuşuluyor. Aday adaylarının tartışılması lazım. Belediye başkan adaylığı bize verilirse ilçe adaylarını doğru tespit etmemiz gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

Kararı bekliyor
Sait, Bakan Yıldırım'ın aday olup olmayacağının netleşmesini beklediğini belirterek, "Bakanımızın aday adaylığı söz konusu oldukça benim adaylığım arka planda kalır. Anketlerde Bakanımızdan sonra ben çıkıyorum. Kendisi, 'Kesinlikle aday değilim' dediği an benim destekçi sayım artar. İnsanlar beni yedekte tutuyor. Ciddi bir aday da yok. İlknur Denizli, Aydın Şengül istemiyor. Binali Bey aday olursa sonuna kadar desteklerim. O olmazsa buraya düzgün bir aday konulmalı. Buraya hiç olmayacak biri olursa üzülürüz. İzmir bu sefer kazanılacak durumunda. Kazanma ihtimali yükseltildi" dedi. Sait, adaylığı ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan yardımcıları Menderes Türel, Numan Kurtulmuş ve Başbakan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı bilgilendirdiğini de söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.