Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun’daki mülteci sayısı 417 kişi

Samsun’daki mülteci sayısı 417 kişi

Aralarında İran, Irak ve Afganistanlı vatandaşların bulunduğu mültecilerin Samsun’daki sayısının 417, Suriyeli sığınmacıların sayısının ise 168 kişi olduğu bildirildi.Samsun Valiliği verilerine göre, Ankara Birleşmiş Milletler (BM)...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 14:28
Aralarında İran, Irak ve Afganistanlı vatandaşların bulunduğu mültecilerin Samsun’daki sayısının 417, Suriyeli sığınmacıların sayısının ise 168 kişi olduğu bildirildi.

Samsun Valiliği verilerine göre, Ankara Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği aracılığıyla şehre, 113 Afganistan, 10 İran, 105 Irak ve işlemleri devam eden 189 olmak üzere toplamda 417 mülteci gönderildi. Kimlik numarası alan mültecilere sığınma talep ettikleri ülkeye gidecekleri süre içerisinde, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 250 ve 500 lira arasında yardım yapılırken, Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacıların Samsun’daki sayısının 168 olduğu ve kendilerine barınma şartlarının sağlandığı öğrenildi.

Cihan'a konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, mülteciler ve Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi verdi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup ikamet teskeresi alan mülteciler ile ilgili işlemlerin aksamadan devam ettiğini söyleyen Vali Aksoy, “Kendi imkanları ile Samsun’a gelen ve ikamet teskeresi alamayan mülteciler zorluklar yaşayabiliyor. Bu durumdaki kişilere sosyal yardımlaşma vakfından yardım yapılamadığı gibi, kendileri sağlık imkanlarından yararlanmakta sıkıntı çekiyorlar. Bu konuları ilçe kaymakamları takip ediyor, tamamen kaymakamlar bu işlerden sorumludurlar." dedi.

Suriyeli sığınmacı ve mülteciler konusunda geçtiğimiz hafta cuma günü bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Dışarıda hiçbir insanın kalmasına müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Gerekirse Çarşamba ilçesinde mevsimlik işçilerimizin konakladığı bir merkezimiz var ve bu merkezimizi barınma için kullanabiliriz. ‘Eğer benim kalacak yerim yok’ deniyorsa orayı arkadaşlar hazır hale getiriyorlar. Sağlık ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlar konusunda kaymakamlarımızı talimatlandırdık. Kaymakamlıklara başvurulması durumunda her türlü destek verilecektir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.