Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanatçılar ve derneklerden Akpınar'a tam destek

Sanatçılar ve derneklerden Akpınar'a tam destek

Seçim çalışmalarına hız veren CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'a Karşıyakalı sivil toplum örgütlerinden ve sanatçılardan tam destek geldi. 71 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Karşıyaka Sivil Toplum Birliği, Akpınar'ın yanında olduklarını açıkladı. Farklı branşlarda çalışma yapan Karşıyakalı sanatçılar da Akpınar'a destek vereceklerini söyledi. İşbirliği ve ortak akıl ile sosyal projeler üreteceklerini belirten Akpınar, Sanat Kurulu oluşturma sözü de verdi. Akpınar ayrıca Örnekköy'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

  • Ege Postası
  • 10.03.2014 - 10:14
İZMİR- Yerel seçim hazırlıklarını dolu dizgin sürdüren ve farklı kesimlerin beğenisini kazanan CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'a bir destek de sivil toplum örgütlerinden geldi. 71 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Karşıyaka Sivil Toplum Birliği, Karşıyaka'daki yüzlerce üyeleriyle Akpınar'ı destekleyeceklerini açıkladı. Latife Hanım Köşkü'ndeki buluşmada konuşan Akpınar "Sivil toplum örgütleri, toplumun gözü kulağıdır. Sizlerle önemli işler yapacağız. Iş birliği ve ortak akılla sorunlarımızı çözeceğiz" dedi.

FARKIMIZI GÖSTERECEĞİZ
Seçim sürecinde yüzün üzerinde proje hazırladıklarını ve başkan seçilmesi halinde, çok kısa zamanda tek tek hayata geçireceklerini belirten Akpınar "Vatandaşların tüm beklentilerini tespit ettik. Her sokağın neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Stratejik planımızı hazırladık ve yüzün üzerinde projemiz var. Insanlar Karşıyaka'da yaşamak için can atacak. Burada olmayanlar, bizi kıskanacak. Türkiye'de İzmir nasıl farklıysa, İzmir'de de Karşıyaka farklı durumda. Bu farklı bir kez daha herkese göstereceğiz" diye konuştu.

İSTİHDAM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Karşıyaka adayı Akpınar, Örnekköy pazar yerini de gezdi. Hem pazarcı esnafından hem de vatandaşlardan büyük ilgi gören Akpınar, sorunları dinledi ve çözüm önerilerini sıraladı. Bölgenin en büyük iki sıkıntısı olan istihdam ve kentsel dönüşüm konularında görüşlerini paylaşan Akpınar "Belediyeler, bir yere kadar iş gücü sağlayabilir ancak ihtiyacın tamamını karşılayamaz. Biz, iş arayan vatandaşlarımızla, iş veren kuruluşlar arasında köprü olacağız. Daha fazla insanın istihdam edilmesi için ortak bir sinerji yaratacağız ve yeni kapılar açacağız. Örnekköy'ün en önemli sorunu kentsel dönüşüm. Projeler hazır, çalışmalar başlayabilecek düzeyde. Vatandaşı mağdur etmeden, onların daha çağdaş ve konforlu konutlarda yaşamalarını hedefliyoruz" dedi.

SANAT KURULU SÖZÜ
CHP adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Okur Platformu'nun organizasyonunda, Karşıyakalı sanatçılarla bir araya geldi. İlçenin her köşesinde iz bırakan sanatçıların desteğini alan Akpınar, Karşıyaka'yı bir sanat kenti yapacaklarının sözünü verdi. Akpınar "Yerel yönetimlerin yapması gereken en önemli şey sanata destek vermek ve insana yatırım yapmaktır. Karşıyaka'da maalesef standartlara uygun bir tiyatro ve sinema salonumuz bile yok. Eksikleri tamamlayacağız ve belediye ile sanatçı arasında bağ kuracağız. Oluşturacağımız Kültür- Sanat Kurulu sayesinde, projelerimizi de hayata geçirebiliriz" dedi. Toplantıda tek tek söz alan sanatçılar, eksikleri sıraladı.

CEMEVİNE KONUK OLDU
Akpınar daha sonra Örnekköy'deki Eskişehirliler Kültür Merkezi ve Cemevi'ne konuk oldu. Bina önünde toplanan yüzlerce vatandaşa hitap eden Akpınar, etnik ayrımcılık yapmadan herkese eşit hizmet vereceklerini söyledi. Kadınlara, gençlere, engellilere ve yaşlılara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirten Akpınar, insanların mutlu olduğu bir Karşıyaka yaratacaklarının sözünü verdi. CHP adayı Akpınar, Örnekköy'deki dükkan sahiplerini de tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.