Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'ndan personele mesaj!

Selvitopu'ndan personele mesaj!

İşten çıkartmalar konusunda yoğun eleştiri alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu meclis toplantısında “Çalışmayan ve halka hizmet etmeyecek personele iş yok” mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 05.05.2014 - 21:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSi - Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde 2’inci meclis oturumunu gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde de hareketli dakikalar yaşandı. Engelliler için tekerlekli sandalye alımı, ilçe genelinde engelliler için 5 adet şarj istasyonu kurulması, kadın sığınma evi yapılmasına yönelik önergeler oy çokluğu ile reddedildi. İlgili önergelere AK Parti’li meclis üyelerinin yanı sıra CHP’li meclis üyelerinin de ret oyu vermesi dikkat çekerken, AK Parti Grup Başkanvekili Azad Fazla, söz konusu talepleri meclise CHP’li isimlerin getirdiğini hatırlatarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi. AK Parti’li Fazla, “Son 5 yılda kültür müdürlüğünün 19 trilyonluk harcaması var. Ancak ne yazık ki, belediye engelli arabası temin etmemiştir. Şahsınızın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyoruz” dedi. İlgili projelerle ilgili meclis kararına ihtiyaç olmadığını hatırlatan Başkan Selvitopu ise reddedilen önergelere dair yaptığı açıklamada, “Bunlar zaten belediyelerin asli görevleri. Bunu uyarıcı bir öneri olarak algılıyorum. Gerekli idari çalışmayı yapacağız. Tartışılacak çok bir şey yok. Bunlar epimizin yapması gereken görevler” diye konuştu.


 
DENİZ GEZMİŞ TARTIŞMALARI YENİDENN GÜNDEME GELDİ
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü’nün de katılım gösterdiği meclis toplantısında, ölüm yıldönümü vesilesi ile Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan AK Parti Grup Başkanvekili Azad Fazla, idama karşı olduklarını ve yasakları kaldıran bir partinin temsilcisi olduğunu dile getirirken, Karabağlar Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nde meydana gelen işten çıkartma olaylarına ise tepki gösterdi. Fazla’nın “İşçiye adil ve eşit davranmanızı istiyoruz. İşçi kardeşlerimizin işten atılmalarına izin vermeyeceğiz. Biz bu belediyeye işçi aldıran taraf olmadığımız gibi işten çıkartan taraf olmak da istemiyoruz. İnsanların aş ve iş ile ilgili taleplerine sizin de aynı özeni göstereceğinize inanıyoruz” sözleri CHP grubundan sert tepki gördü. Fazla’nın ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Tuncer Polat, AK Parti’de bir önceki dönemde büyük tartışmalara yol açan AK Parti’yi temsil eden Erol Körüklü’nün “Dinlerince dinlensinler” sözlerini ve grup olarak meclis salonunu terk etmelerini hatırlatarak, “Azad Fazla’yı tebrik ediyorum. Bizim de yüreğimiz bu idamlardan dolayı sızlıyor. Bir önceki dönemde şimdiki ilçe başkanlarının “Amellerince yatsınlar” sözlerini kendisine hatırlatmak istiyorum” dedi.
 
SELVİTOPU: ÇALIŞMAYACAK PERSONELE İŞ YOK
CHP’li Polat’ın “Bu belediyeden haksız bir şekilde işten atılma yoktur. Bankamatik memuru olan ve çalışmayan personelin belediyemiz bünyesinde barınması mümkün değildi. Arkadaşlarımızdan aynı hassasiyeti Kemalpaşa’da da göstermelerini bekliyoruz” sözleri salonda tansiyonu yükseltirken, araya giren Başkan Selvitopu, “Ben kendi isteğim doğrultusunda kimseyi işten çıkartmadım. Belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra sadece ve sadece 4 kişi işe başladı. Ben personel almışım gibi gözükmesini de etik bulmuyorum. İşe girecek, çalışamayacak, topluma hizmet etmeyecek, iş üretmeyecek kişilere karşıyım. Bu hepimizin yapması gereken bir olay. Buna izin vermeyeceğim” şu sözleriyle tartışmalara nokta koyarken, 1 Mayıs’taki Taksim yasaklarına da değinerek, “Halkın gireceği meydanları kısıtlamayalım” diyerek konuşmasına son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.