Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter'den Başbakan'a 'Veri'li kontra!

Serter'den Başbakan'a 'Veri'li kontra!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hem AK Parti il kongresi hem de grup toplantısında İzmir mesajları vermesi ve CHP’li yerel yönetimleri hedef alması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’den verilerle kontra geldi.Serter, İzmirlilerin belediyelerin başarılı olması nedeniyle Büyükşehir ve 22 ilçeyi CHP’ye teslim ettiğini, Kocaoğlu’nun Dünyada en başarılı 10 belediye başkanı arasına girdiği söyledi. Serter, Davutoğlu’nun il kongresinde söylediği, “İzmir’de organize sanayi bölgesi 1’di 5’e çıkardık” ifadelerine yönelik ise sanayi bölgelerinin kuruluş tarihlerini hatırlatarak karşılık verdi. 'VERİ'Lİ KONTRA!

  • Ege Postası
  • 03.02.2015 - 16:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir için özel paragraf açmaya devam ediyor. Davutoğlu, partisinin İzmir il kongresinde kente yönelik verdiği mesajlar sonrası olağan haftalık grup toplantısında da İzmir’i gündemine aldı.  Davutoğlu, grup toplantısında, “Maalesef son 12 yıl içinde bütün şehirlerimizde çok büyük hamleler söz konusu olurken, İzmir’deki yerel yönetim anlayışı bu gelişmelere ayak uyduramadı ve İzmir hak ettiği yeri bulamadı. İzmir’e Başbakanlık ofisi açacağız. Ayda birkaç günümüzü İzmir’de geçireceğiz” dedi, İzmir’e yönelik başlatılan 35 proje hakkında bilgi verdi.

OFİS BULAMAZLARSA…
Başbakan’ın hem il kongresi hem de grup toplantısında İzmir mesajları vermesi ve CHP’li yerel yönetimleri hedef alması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’den açıklama geldi.


Başbakanlık ofisi açacağını ve İzmir’de ayda 2-3 kez geleceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu’na “İzmir’e gelmesini kimse engelleyemez, buyursun gelsin” diyen Serter, “ AK Parti İl Başkanı, Valiliği ‘Başbakanlık yapalım’ demiş. Vali zaten yerinde oturuyor. Hükümetin Valisi…Gelsinler buyursunlar otursunlar. Ofis bulamıyorlarsa ben kendilerine ofis tedarik ederim istiyorlarsa” dedi.

KENDİLERİNİN BAŞARISI ZANNETMESİNLER
CHP’li belediyelerin başarılı olduğunu, İzmirlilerin belediyelerin başarılı olması nedeniyle  yerel seçimlerde Büyükşehir ve 22 ilçe belediyesini CHP’ye teslim ettiğini ifade eden Serter, “  10 ay önce İzmir halkı çok net bir karar verdi. Büyükşehir ve 22 ilçe belediyesini CHP’ye teslim etti. Bundan önce de bizdeydi. Halk mutsuz olsa bize teslim eder miydi. Bunu sormak lazım. Bunun cevabını versinler. Diğer kaybettiğimiz ilçelerde  aramızdan çıkan arkadaşlar başka partiden aday oldular, bu nedenle cüzi rakamlarla kaybettik. Bize destek verselerdi, CHP çatısı altında seçime girselerdi 30 da 30 yapardık. AKP’liler zannetmesinler kendilerinin başarısı diye…Bizden ayrılanlar seçimi onlara kazandırdılar. Böyle bir hayal dünyasında olmasınlar. Belediyelerimiz güzel çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız dünyada ilk 10’a girdi. Kıskançlık yapıyorlar. 35 proje diyorlar. 3 tanesi zar zor yapıldı. Konak tüneli şantiye haline geldi. Bir tünel açılsın bakalım hangi yola hangi arabayı sokacaklar” dedi.

VERİLERLE KONUŞTU
Davutoğlu’nun il kongresinde söylediği, “ İzmir’de 5 üniversite vardı, 9 yaptık. Organize sanayi bölgesi 1’di 5’e çıkardık” ifadelerine  yönelik verilerle konuşan Serter, “Veriler elimde. İzmir’de 13 Sanayi Bölgemiz var. 13 bölgenin kuruluş tarihlerine bakalım. Kemalpaşa 2011, Ödemiş 2006, Menemen yeni kuruldu, 2004'te... Bir de Torbalı var. Diğer kalanlar 2002’den önce kuruldu. Onların zamanında kurulanlara bakın hayat yok. Önemli olan Manisa Sanayi Bölgesine verdikleri teşviki İzmir’deki bölgeler vermek. Bizim sanayicimiz burada rahat çalışmalı. Üniversitelerle ilgili verilere bakalım. Ege Üniversitesi 1955, 9 Eylül Üniversitesi  1982, İzmir İleri Teknoloji Üniversitesi 1992, İzmir Ekonomi Üniversitesi 2001, Yaşar Üniversitesi 2001’de kuruldu. Hepsi AK Parti iktidarından önce kuruldu. Gediz, Şifa ve İzmir Üniversitesi AK Parti iktidarı döneminde kuruldu. Önemli olan üniversiteye giden öğrenciyi iş sahibi yapmak için değil, meslek sahibi yapmak için okutmaktır" dedi.

AZİZ BEY KUCAK AÇIYOR
İzmir'de 6 AK Partili belediye başkanının Başbakan’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ' hizmette ayrımcılık yapıyor' diye şikayet etmelerini yadırgadığını ifade eden Serter, “ Aziz Bey seçimlerden sonra ilk ziyaretini AK Partili başkanlara yaptı. ‘Ne isteğiniz varsa gerçekleştireceğiz’ dedi. Şimdi şikayet ediyorlar. Bu yapılır mı. Yazık. Hükümet bize ne yapıyor. Aziz Bey herkese kucak açıyor ama bizim belediyelerimiz engelden başka bir şey göremiyor. Her yerde engel. İzmir’i paramparça etmek istiyorlar. İzmirliler bunu görüyor” dedi.

RÜYA GÖRMÜŞ
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın il kongresinde “CHP’yle aradaki puan farkını kapatacağız” sözlerine “Bir rüya görmüş” değerlendirmesi yapan Serter, “ Rüyası gerçek olmaz. Bizim aldığımız oylar belli. Bu seçimlerde  bütün mahallelerde son seçime göre artı yüzde 10 hedefliyoruz. Biz minimum 8+8 16 milletvekiliyle İzmir’den meclise gideceğiz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.