Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıfır İşgaliye uygulaması başladı

Sıfır İşgaliye uygulaması başladı

Kuşadası Belediyesi tarafından, Başkan Özer Kayalı'nın talimatıyla 2 Haziran tarihinden itibaren tüm Kuşadası’nda uygulamaya konulan sıfır işgaliye yönetmenliği zabıta ekipleri tarafından denetlenmeye başlandı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2014 - 10:35
AYDIN - Turizm sezonunun açılmasıyla beraber esnaftan ve halktan gelen işgaliye şikayetlerinin artmasının ardından Kuşadası Belediyesi, Ticaret Odası ve Esnaf Odası'nın oluşturduğu işgaliye çalışma grubu tarafından bir yönetmelik yayınladı. 2 Haziran 2012 tarihinden itibaren sıfır işgaliye uygulaması başlatacaklarını esnafa duyuran zabıta ekipleri bugün denetimlere başladı.
 
10 GÜN ÖNCE DUYURU YAPILDI
 Kuşadası’nda faaliyet gösteren her kesimden tüm esnafa yapılan duyurunun ardından sıfır işgaliye uygulaması Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından polis eşliğinde denetlenmeye başlandı. Kahramanlar Caddesi, Sağlık Caddesi, başta olmak üzere tüm Kuşadası’nda yeni işgaliye uygulamasıyla ilgili kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri, on gün önceden yapılan bilgilendirmeye rağmen yeni işgaliye uygulaması dışında kalan her türlü olumsuzluğu ortadan kaldırmaya başladı.
 
MANKEN-RAF-DOLAP-VİTRİN'E İZİN YOK
20 maddelik yönetmelikte göze çarpan maddelerden biri manken-raf-dolap ve vitrine izin verilmemesi. Yönetmelikte birinci sırada yer alan madde ise şöyle;
 
"Tüm cadde ve sokaklarda aşağıda belirtilen işgaliye uygulamasına geçilecek, yollara ve iş yeri duvarlarına kesinlikle manken, raf, dolap vitrin vb. konmasına izin verilmeyecektir. İş yerlerinin sadece cephe duvarlarına eni 50 cm, yüksekliği 200 cm'den fazla olmamak kaydıyla ürün asılabilir. Bunun dışında duvarlara raf, stand vb. teşhir ürünleri konulmasına, işyerinin üstüne tente, pergole vb. yerlere ürün asılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir"
 
HANUTÇULUK YASAK
Yönetmelikte yedinci sırada yer alan madde hanutçuluğun kesinlikle yasaklanması;
 
"İşyerleri önünde yada yakınında yerli ve yabancı turistlerin önünü keserek, stoperlik yaparak yönlendirmek, el ve kol hareketleriyle rahatsızlık vermek, hanutçuluk, çığırtkanlık tabir edilen hal ve harekerde bulunmak kesinlikle yasaktır" 
 
DENETİMLER SEZON SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
 
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sıfır işgaliye kararının hem vatandaş hem de esnaftan destek gördüğünü belirterek "Bu karar vatandaşlarımızın ve esnafımızın desteklediği bir karar. Meslek kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımızın görüşleri alındıktan sonra bir yönetmelik yayınlayarak duyurumuzu yaptık. Bugün zabıta ekiplerimiz tarafından denetim başladı. Bu uygulamanın kontrolü kesinlikle sezon sonuna kadar devam edecek. Sıfır işgaliyede geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.