Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır 4 yılını anlattı!

Sındır 4 yılını anlattı!

Bonova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, 4 yıllık görev süresini düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Söz verdikleri bir çok hizmeti yerine getirdiklerini ifade eden Sındır, "Belediye olarak bugün borcumuz yok. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık, ama yorganımızı büyüttük. Bunu tasarruf yolu ile, yani mali disiplin ve idari disiplin ile başardık ve öz gelirlerimizi de yükselttik" dedi.Hizmet alım ihalelerinde ve taşeronla mücadele konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Sındır, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZELMAN’da çalışan 650 personel için hazırlanan önergeyi hatırlatan Sındır, " Burada yapılması gereken şey, kalıcı yasal düzenlemelerdir. Esas itibarı ile tüm kamu kurumları çalışan emekçilerimiz, aslında kendi kurumlarının kadrolu personeli olmalıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 12:14
 EGE POSTASİ-HABER SERVİSİ - Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, düzenlediği basın toplantısı ile görevde geçen 4 yılını kutlayarak, hayata geçen ve ilerleyen dönemlerde başlayacakları belediye hizmetlerini değerlendirdi. Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda “Gurur tablosu”nu kamuoyu ile paylaşan Başkan Sındır, verdikleri sözlerin tamamına yakınını hayata geçirdiklerini kaydederek, tüm vatandaşlara eşit hizmet sunarak dünya çapında bir kent yaratmak için önemli adımlar attıklarını kaydetti. Başkan Sındır’ın projelerini paylaştığı toplantıya, yerel ve ulusal medyanın temsilcilerinin yanı sıra, Bornova Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve belediye meclis üyeleri de katılım gösterdi.

“Sözlerimizin hepsini yerine getirdik”
Kenti yönetenler olarak adil olmaları gerektiğini kaydeden başkan Sındır, herkese eşit mesafede olduklarını ve toplumsal barışı sağlayarak ilçeyi bugünlere taşıdıklarını kaydetti. Kamil Okyay Sındır sözlerine “Hiçbir güç bizi bu anlayıştan başka noktaya çekemedi, çekemeyecektir de” diyerek şöyle devam etti; “2009 yılı mart ayında bu göreve geldik. İyisi ile, kötüsü ile 4 yıl geride bıraktık. Bugüne kadar birçok tahattütte bulunduk ve bunların hepsini yerine getirdik. Halkımız için İhtiyaç olarak belirlediğimiz sorunları çözmek amacı ile yarattığımız projeleri bir bir hayata geçirdik. Statik bir dünyada yaşamıyoruz. Sürekli bir devinim içerisindeyiz. Hiçbir zaman, “Şunu yaptık”, “Şunu ettik” demedik. Sürekli kendimizi yeniledik. Söz verdiğimiz şeylerden vazgeçmedik. Kentimizi bir dünya kenti yapabilmek adına önemli yol kat ettik. Biz tüm bunları yaparken, sunulan ödüller ile gururumuz bir kat daha arttı. Göreve geldiğimizde 95 milyon lira olan bütçemizi bugün 204 milyon liraya çıkardık. Burada önemli olan bir nokta var, o da gelir ve gider bütçemizin denk olmasıdır. Belediye olarak bugün borcumuz yok. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık, ama yorganımızı büyüttük. Bunu tasarruf yolu ile, yani mali disiplin ve idari disiplin ile başardık ve öz gelirlerimizi de yükselttik. Öz gelir payımızı yüzde 55’ten yüzde 65’e çıkardık. Bugün belediye bütçemizde İller Bankası ve merkezi bütçeden gelen pay ise yüzde 35 oranındadır.”


Başkan’dan hizmet alım ihaleleri için kritik öneri

Hizmet alım ihalelerinde ve taşeronla mücadele konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Sındır, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZELMAN’da çalışan 650 personel için hazırlanan önergeyi hatırlatarak, “Hizmet alım ihaleleri vasıtası ile kaderi çizilen çalışan personeller bu noktada hizmet alımı olarak görülüyor. Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Kar amacı gütmez ve vatandaşa hizmet üreten kurumlardır. Emek üreten bu kurumların, personel giderlerinin en az yüzde 70 oranında olması da normaldir. Hizmet alım ihalelerinde, çalışan emekçilerimizin yasalarla sınırlanması tuhaf bir durum teşkil ediyor. Diliyorum ki, belediyelerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde karara bağlanarak Ankara’ya verilen bu mektup sayesinde bu sıkıntıyı aşar. Burada yapılması gereken şey, kalıcı yasal düzenlemelerdir. Esas itibarı ile tüm kamu kurumları çalışan emekçilerimiz, aslında kendi kurumlarının kadrolu personeli olmalıdır” diye konuştu.

Yüzde 98’lik bütçe rekoru
Bornova’nın uygarlıklar beşiği olduğunu da kaydeden Başkan Sındır, tarihe ve tarihi mekanlara yapılan yatırımların da altını çizerek; “Son dört yıldır yaptığımız yatırımlarla tüm Türkiye’deki belediyeler arasında rekor kıran Bornova Belediyesi’nde uygulanan idari ve mali disiplin bugün meyvelerini veriyor. Bornova Belediyesi’nin tamamlanan 2012 yılı kesin hesabından da bir rekor çıktı. Geçen yılın gelir bütçesinin yüzde 98.28 oranında gerçekleştiği görüldü. Bu durum Bornova Belediyesi’nde planlamanın ne kadar gerçekçi yapıldığını ve hedeflerimize ulaşıldığını rakamsal olarak da ortaya koydu” diye konuştu.

BMC işçilerini sahip çıktılar, engellileri unutmadılar
Kentsel dönüşüm planlarına da değinen Başkan Sındır, Çamdibi ve Altındağ bölgelerindeki imar düzenlemelerine değinerek, Kızılay Mahallesi için de dönüşüm ve imar planlamalarının yakında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderileceğini kaydetti. Sosyal yardım projelerine de değinen Sındır, uzun süredir sıkıntı yaşayan BMC işçilerine de sahip çıktıklarını belirtti ve kendilerine erzak yardımında bulunduklarını hatırlattı. Başkan Sındır, “2012 yılında kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan gıda, giysi ve eşya bankaları ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine destek vermek için hizmet veren Gençlik Merkezi, tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bornova Belediyesi son dört yılda yaptığı sosyal yardımlar ve etkinlikler ile binlerce ihtiyaç sahibine destek verdi. Giysi ve eşya bankaları yardımsever vatandaşlar ile dar gelirli aileler arasında köprü oldu. Binlerce ailenin gıda ihtiyacını karşılayan Bornova Belediyesi, üniversite öğrencileri ve engellilere özel iki merkezi etkin bir şekilde kullandı” diyerek bu alanda gerçekleştirilen önemli projelere de vurgu yaptı. Belediye tarafından engelli vatandaşlar için yürütülen yardım ve destek faaliyetlerini de özetleyen Başkan Sındır, çalışmalarına etkin şekilde devam edeceklerinin sözünü verdi.

600 bin metrekare yeşil alan, 119 yeni park
Çevre yatırımları konusunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Kamil Okyay Sındır şunları dile getirdi; “Biz Avrupa ve dünya çapında imzaladığımız anlaşmalar ile Bornova’da temiz hayat, temiz çevre için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre için başta Avrupa Birliği projeleri olmak üzere pek çok çalışmayı kararlılıkla yürüten Bornova Belediyesi, her sene yepyeni yeşil alanlar oluşturuyor. Son dört yılda 600 bin metrekare yeni yeşil alan ve parkı ilçeye kazandıran Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartları olan 7 metrekareye çıkardı. Parkı olmayan mahalle ve köy kalmazken, her yıl 3 milyon metrekare yeşil alanın bakımı yapılıyor. Bornova Belediyesi, daha yeşil bir çevre oluşturmak için yaptığı yatırımlarla ilçede oturanların yaşam standartlarını yükseltiyor. Her yıl yeni yeşil alanlar oluşturan Bornova Belediyesi, ilçe merkezinde yaşanan alan yetersizliği sorununu da yaptığı kamulaştırmalarla aşıyor. Yapılan yeni parkların sayısı ise 119’u buldu.”

“Avrupalı Belediye”, ve “Bornova’nın projeleri”
Son dört yılda Avrupa Birliği bünyesindeki projeler, işbirlikleri ve taahhütlere atılan imzalar sayesinde Bornova’yı uluslararası ölçekte tanınan bir ilçe haline getirdiklerini de kaydeden Başkan Kamil Okyay Sındır, imza atılan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, CEMR (Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi), Open Days toplantılarını ve Energy Cities gibi projeler kapsamında yerel yönetim olarak kenti gururla temsil ettiklerini kaydederek, kadın-erkek eşitliği konusunda atılan adımları da gurur tablosu olarak gösterdi. Başkan Sındır, “Bu bir ekip işi, emek veren meclis üyelerine ve katkı koyan tüm bürokratlarıma teşekkür ediyorum. Halkımızın da yaptıklarımıza sahip çıkması ve bize destek olması işlerimizi daha kolaylaştırdı. Yaptığımız tüm projeler, Bornova’nın projeleridir” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.