Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haydi çocuklar, oyun oynamaya…

Haydi çocuklar, oyun oynamaya…

Bu yıl beşincisi düzenlenen Sokak Oyunları Festivali’nde yüzlerce çocuk, birbirinden zevkli oyunlar oynayarak eğlenceli bir gün yaşayacak.

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 09:33
İZMİR - 5.Sokak Oyunları Festivali bir kez daha İzmirli çocukları oyun oynamak için bir araya getiriyor. Konak Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sokak Oyunları Festivali dört yıldır olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçecek. 22 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda yüzlerce ilköğretim okulu öğrencisi gün boyu birbirinden eğlenceli oyunlar oynarken, çeşitli ikramlar ve hediyeler de sunulacak.
İp atlama, yakan top, körebe, istop gibi sokak oyunları oynayacak olan çocuklara Sokak Sanatları Atölyesi de sürpriz bir kukla gösterisi hazırladı. Konaklı çocuklar 22 Nisan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşayacak.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm İzmirli çocukları 22 Nisan günü Gündoğdu Meydanı’na davet etti. Başkan Tartan, teknoloji çağında çocukların yeterince çocukluğunu yaşayamadıklarını ve zaman zaman iletişim kopukluğu içinde bulunduklarını belirterek, Sokak Oyunları Festivali’yle miniklere unutulan oyunları tanıttıklarını söyledi. Festivalde kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının da tekrar yaşatıldığını hatırlatan Tartan “Ben uzun süredir sokakta sevgi ve iletişim içinde oynayan yeterince çocuk görmüyorum. Günümüzde sokak oyunlarını bilen ve oynayan çocuk neredeyse kalmadı. Oyun oynamak bir kültürdür, sokak kültürüdür, o sokağı ayakta tutan ve canlı kılan dinamiklerden biridir. Biz Sokak Oyunları Festivali ile bu oyunları hatırlatıyoruz, bir nebze olsun yaşatıp, çocuklarımıza tanıtıyoruz” dedi.

22 NİSAN 2013 PAZARTESİ
Konak Belediyesi 5. Uluslararası Sokak Oyunları Festivali
Saat: 12.00
Gündoğdu Meydanı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.