Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Resim Sergisi’nde canlı performans

Resim Sergisi’nde canlı performans

Karabağlar Belediyesi, ünlü ressam Savaş Simitli’nin resim sergisine ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar 26 kişisel sergi açan ve birçok karma sergiye katılan Savaş Simitli’nin, Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu’ndaki sergisinde, canlı performansı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 15:55
İZMİR - Sergisinin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eşi Fatma Kürüm, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP eski İzmir milletvekillerinden Abdurrezzak Erten ve çok sayıda sanatsever katıldı. Canlı performans gösterisi yapan Simitli'nin 20 dakikada yaptığı yağlıboya resmi ise davetlilerden büyük alkış aldı. İstanbul’un tarihini ve sembollerini konu alan resimlerin ağırlıkta olduğu sergi, davetlileri adeta büyüledi.
İzmir doğumlu olduğunu belirten Simitli, “Askerliğimi yaptıktan sonra İzmir’den ayrıldım ve Ankara’ya yerleştim. Ankara’da bir sanat evi açtım. Burada sanata aşık arkadaşlarıma eğitim veriyorum. İzmir’de sergi açmamı sağlayan Karabağlar Belediye Başkanımız Sıtkı Kürüm’e çok teşekkür ediyorum. Sıtkı Bey, hizmet adına Karabağlar’da takdire değer işler başarmış. Kendisini tebrik ediyorum. Onunla bir proje geliştirdik. Sanatçı arkadaşlarımla İzmir’e gelip, Karabağlar’ın çeşitli bölgelerinin resimlerini yapacağız. Resimlerin satışından elde edilen geliri de Karabağlar’da sosyal sorumluluk projesinde değerlendireceğiz” dedi.
Başkan Kürüm de yurtdışında da açtığı sergilerde büyük beğeni toplayan Simitli’yi kutlayarak, kendisini ve ressam arkadaşlarını Karabağlar’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Sergi, 30 Nisan 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.