Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır’dan Çorum Dernekleri Federasyonu’na ziyaret

Sındır’dan Çorum Dernekleri Federasyonu’na ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 10 bin üyesi bulunan ve İzmir’de yaşayan 50 bin civarındaki Çorumluyu temsil eden Çorum Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Anadolu’nun sahip olduğu kültürel zenginliklerin yaşatılması gerektiğini belirten Başkan Sındır, bu yapılırken yaşanılan kente adapte olunması gerektiğini de söyledi

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 16:41
İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, merkezi Karşıyaka’da bulunan Ege Çorumlular Derneği ve Çorum Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Veli Karakurt ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bornova’da faaliyet gösteren Çorum Eşençay ve Civar Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Kamil Yüceer de hazır bulundu.

Amaçlarının hemşehrilerinin gurbetteki yalnızlığını gidermek, sorunlarını çözmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Veli Karakurt, federasyonlarını ilk kez bir belediye başkanının gönüllü olarak ziyaret ettiğine dikkat çekerek, Başkan Sındır’a teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise ‘‘Türkiye’nin neresinden gelirsek gelelim şu anda hepimiz İzmir’deyiz. İzmirliyiz, Bornovalıyız ama bağlarımızı, köklerimizi, kültürel değerlerimizi korumak durumundayız. Anadolu’nun zenginliğini ancak böyle koruyabilir, bizden sonraki nesillere aktarabiliriz. Tüm bunları yaparken yaşadığımız kente de sahip çıkmalıyız. Kentin gelişimini uzaktan seyretmemeli, o gelişimin içerisinde yer almalıyız’’diye konuştu.

Çorum’un Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarının başında geldiğini, İzmir’in tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götüren Yeşilova Höyüğü’nün de ilçe sınırlarında olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, bu anlamda Bornova ve Çorum arasında bir kardeş kent ilişkisi kurulmasının çok anlamlı olacağını da söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.