Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şoförler Odası'ndan Bayram öncesi kritik uyarı

Şoförler Odası'ndan Bayram öncesi kritik uyarı

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Ramazan Bayramı'nda sürücülerin trafik kurallarına uymaları konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2015 - 12:32
Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin, bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağına dikkat çeken Anık, özellikle trafik seyrinin arttığı tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerin kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda resmi rakamlara göre 92 kişinin öldüğünü, 657 kişinin yaralandığını belirten Celil Anık, "Özelikle yorgun ve kurallara uymadan araç kullanımının telafisi yok. Bu nedenle özellikle şehirlerarası yollarda araç kullanırken kurallara ve trafik işareti ile işaretçilerine uymak büyük önem taşıyor" dedi. Yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Anık, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamalarını istedi. Anık ayrıca, yolculuk öncesi araç bakımının yapılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. 

"AYRINTILAR HAYAT KURTARIR"

Yaz aylarında olunması nedeniyle bayram tatili için yola sabah erken saatlerde ya da yakın yerler için akşamüstü çıkmak gerektiğini vurgulayan Anık, bu durumun sürüşün daha kolay geçmesini sağlayacağını, zorunluluk yoksa sürücülerin öğle saatlerinde yola çıkmamalarını önerdi. İlk olarak seyahate bakımı yapılmış araçla çıkılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Anık, bu sayede yolculuğa güvenli bir başlangıç yapılabileceğini vurguladı. Araç hareket etmeden önce tüm yolcuların emniyet kemerlerini takması gerektiğinin altını çizen Anık, aynı zamanda aracın havalandırma sisteminin de uygun sıcaklığa ayarlanmasının önemine değindi. Anık, araçta bulunacak çocukların yetişkinlere göre çok daha çabuk yorulacağının ve sıkılacağının unutulmaması gerektiğini belirterek, mutlaka çocuk koltuğunda seyahat etmelerinin sağlanması uyarısında bulundu. Bir sürücünün toplamda en fazla 8 saat araç kullanmasının önerildiğini bildiren Anık, her 2 saatte bir kısa molalar vermesinin ve araçtan çıkarak kan dolaşımını düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yol boyunca trafik ışık, levha, işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Anık, yaya geçitlerinde ve çocukların bulunduğu bölgelerde dikkatli olunmasını uyarısında bulundu. Direksiyon başında cep telefonuyla konuşulmaması ve sigara içilmemesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Anık, gece yolculuk edecek sürücülere araçların aydınlatma sistemini iyi şekilde kontrol etmeleri, camlarını temiz tutmaları önerisinde de bulundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.