Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Solak 'değişim' iddialarına, iddialı yanıt verdi: 5 yıl daha...

Solak 'değişim' iddialarına, iddialı yanıt verdi: 5 yıl daha...

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye başkan adayı gösterilmeyeceğine dair iddialar hakkında Ege Postası’na çarpıcı açıklamalar yaptı.Genel Merkezin objektif değerlendirmeler yaptığını söyleyen Solak, “Başarısıyla, bütçesiyle, performansıyla, yaptığı yatırımlarla ve sosyal projeleriyle İzmir’in en başarılı belediyeleri arasında yer alıyoruz. Çiğli’de ‘değişim’ spekülasyonlarının toplumu etkilemeye dönük olduğunu düşünüyorum. 5 yıl daha Çiğli’ye hizmet edeceğime inanıyorum. Bundan en ufak bir şüphe duymuyorum” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2014 - 20:57
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi, İzmir'de ilçe belediye başkan adaylarını belirleme sürecini yine uzattı. Ocak sonu veya Şubat başı gibi adayların açıklanması beklenirken, CHP İzmir’de heyecanlı bekleyiş sürüyor.Uzun zamandır metropol için değişim vurgusu yapılırken, parti kulislerinde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın değişecek isimler arasında yer aldığı iddia ediliyor.

SPEKÜLASYONLAR TOPLUMU ETKİLEMEYE DÖNÜK

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye başkan adayı gösterilmeyeceğine dair iddialar hakkında Ege Postası’na çarpıcı açıklamalar yaptı. Genel Merkezin objektif kıstaslara göre mevcut belediye başkanlarını değerlendirdiğinin altını çizen Başkan Solak, “ Başarısıyla, bütçesiyle, performansıyla, yaptığı yatırımlarla ve sosyal projeleriyle İzmir’in en başarılı belediyeleri arasında yer alıyoruz. Çiğli’de benim için farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor kamuoyunda…Objektif bir değerlendirme yapıyor Genel Merkezimiz…. Bu yüzden hiçbir tereddütümüz yok.Matematikte iki kere iki dört eder. Siz beşte üçte deseniz cevap dörttür…Çiğli halkının gönlünde başarısı takdir edilmiş bir belediye başkanıyım. İzmir’in hangi ilçesinde kamuoyu araştırması yapılırsa yapılsın başarılı belediye başkanları arasında ismim geçiyor. Çiğli’de ‘değişim’ spekülasyonların toplumu etkilemeye dönük olduğunu düşünüyorum. Genel Merkez bana görev verdiğinde sonuna kadar partime layık, Çiğlililere layık belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Yazılanların ve konuşulanların benim durumumu etkileyeceğini düşünmüyorum. 5 yıl daha Çiğli’ye hizmet edeceğime inanıyorum. Bundan en ufak bir şüphe duymuyorum” ifadelerini kullandı.

PELİKAN KAFE POLEMİĞİ
Çiğli Belediyesi Ocak ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleşti.Çiğli AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Sosyal, geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapılan Evka 2 Sosyal Tesisi - Pelikan Kafe üzerinden belediyeyi eleştirdi. Soysal, “ 75. Yıl Türk Dünyası Parkı ve Pelikan kafe her ikisi de zaten 1994 yılında hizmet eder noktadaydı. Bir işletmenin nasıl işletilmez hale getirilip yeni hizmet yapılıyormuş gibi sunulması Çiğli’de devam ediyor. Çiğli’nin geçmişteki yatırımları heba edilmiş paraları boşa gitmiş sil baştan yapılmıştır. Hizmete teşekkür ama yapılmış hizmetlerin korunması gerek” dedi.


NİYE DUBLE YOL YAPTINIZ MI DİYELİM!

Soysal’ın eleştirilerine cevap veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Pelikan kafenin neden kullanılamaz hale geldiğini inceleyin. Usule uygun yapılmış bina yoktu. Şikayet konusuydu. Bina kaçaktı. Geçmiş dönemde yıkıldı. O zamanki uygulama o şekilde olmuştur.Bende çıkıp Anadolu’da zaten bir yol var. Gidip geliniyordu Niye duble yol yaptınız mı diyeyim. Var olan tesisleri geliştiriyoruz.Eski bir şantiyemiz vardı. 70 yıllık yeni bir şantiyeye ne gerek var mı demek gerekir. 75. Yıl Parkı ile ilgili vatandaşın şikayetinden başka bir şey yoktu. Hapçılar vardı. Şuanda yapılana bir bakın…O tesis ilçemize çok faydalı olacaktır. Hepinizin vicdanen onayladığınızı biliyorum” dedi.


KREDİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ!
Bu arada 2014 yılında kullanılmak üzere yaklaşık 7 milyon TL’lik kredi çekilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi AK Parti grubunun ret oyuna rağmen kabul edildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Soysal, “ Bu konunun mecliste değil de bütçedeki arkadaşların teknik çalışmalarının onayından sonra geçmesinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Seçime 3 ay kala 7 milyonluk kredinin çekilmemesi konusunda beyanımızı ilettik. Nisan’da gelecek yeni belediye başkanı belediyenin her türlü girdisini çıktısına değerlendirmesi daha doğru…3 ay için 1 milyonluk bir krediyle gelseniz evet diyebilirdik. 2014’de ne kadar krediye ihtiyacımız olacağını bugünden kestirmek zor. Gelecek isim belediye kaynaklarını daha rantabl kullanılabilir hale getirebilir. Biz bu yüzden hayır diyeceğiz. Bunu parçalayarak talep etseniz daha doğru olurdu” ifadelerini kullandı, grup olarak ret oyu verdiklerini söyledi.

AK Parti’den krediye yönelik gelen eleştirilere cevap veren Solak, “Geçmişte 5 milyonluk kredi kararı almış, 12 ayda kullanmıştık.Bu krediyi de 12 aya yayacağız ve ihtiyaç halinde kullanacağız. Gönül ister ki hızlı çalışmalar yapılsın. Maalesef aksıyor. Aksayınca kurumun hizmeti zora giriyor. Ben bu yüzden kurum hizmetlerinin aksamaması nedeniyle kanuna göre meclisin oylarına sunuyorum kredi yetkisini” dedi.

İlgili madde AK Parti grubunun ret oyuna rağmen, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.