Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan Çiğli'ye 15 projelik reçete

Soylu'dan Çiğli'ye 15 projelik reçete

Herkese Demokrasi Derneği Genel Başkanı ve CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve CHP Çiğli İlçe Örgütü, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda merakla beklenen beş projesini kamuoyu ile paylaştı. Çiğli İlçe Örgütü’nde gerçekleşen toplantıda vizyon projelerini anlatan Soylu, hayalindeki Çiğli’yi yaratmak için sivil toplum örgütleri, halk ve muhtarlar ile birlikte hareket edeceğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2013 - 15:49
İZMİR - “Değerli yoldaşlarım” diyerek sözlerine başlayan Soylu, “Zaman bir olma zamanı” demiştik. Bunu sadece Çiğli için demedik. Gerici, yobaz AKP diktatörlüğü karşısında tüm güçler bir olmalı. Her kesimden herkes bu harekete ortak olmalı. Çiğli’de 1,5 yıldır yürüttüğüm çalışmalarda hep birlikten, beraberlikten yana tavır içerisinde oldum. Çiğli’de 18 tane aday adayı var. Hepsi de bizim yoldaşlarımız, kardeşlerimiz. Hiçbirisi ilke rekabetimiz olması mümkün değil. Bizim asıl rakibimiz faşist AKP iktidarıdır. Asıl mücadelemiz de onlarla olacaktır” dedi.

“ASIL RAKİBİMİZ FAŞİST AKP İKTİDARI”

Aday adaylığı için 1,5 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları da özetleyen Birol Soylu, “Minibüslere verdiğimiz reklam uluslararası anlamda yankı buldu. Kahvaltılar düzenledik, işe giden kardeşlerimizi boyozlar ile uğurladık. Halen artan bir sevgi seli var. Çalışmalarımız son hızı ile devam etmekte. Tüm aday adayları partisi için çalışıyor. Herkes daha iyisini yapacağını iddia ediyor. Ancak biz bu işi daha iyi yapacağımızı iddia ediyoruz. Bizim yapacak çok fazla işimiz var” dedi ve objektif ve tarafsız tutumu için İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e teşekkürlerini sunarak örgüte şu mesajı verdi; “Örgüt hepimizin örgütü. Örgütün sahibi halktır. Örgütün sahibi bireyler olamaz. Biz başkan olduğumuzda da örgütün işlerine her türlü yardım edeceğiz ama ilçe başkanlığı yapıp, onları kısıtlamayacağız.”
“BAŞKAN OLAMASAK DA PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Çiğli’yi yakından tanıdığını belirterek sözlerine devam eden aday adayı Soylu, “Bizim talebimiz Çiğli’ye en büyük hizmeti üretmek” dedi. Projelerini hazırlarken, TMMOB’dan katkı aldığını da belirten Soylu, “Her şey ekip çalışması. Hiçbir şey tek başına yapılamaz. İzmir’i karış karış bilen, ruhunu ve dokusunu tanıyan, SİT alanlarına ne yapılıp ne yapılamayacağını bilen arkadaşlar ile çalıştık. Kendileri ile bundan sonra çalışmaya da devam edeceğiz. İnançla mücadele ediyoruz. Ancak siyasettir, başkan olamazsak, aday gösterilen ile birlikte kendimiz aday gibi çalışacağız, onlara destek vereceğiz. Partimize ihanet etmeyeceğiz” diye konuştu.

“KİMSE KALKIP DA ÇÖP TOPLAYACAĞIM DEMESİN”

“Kaldırım yapmak, yenilemek, park yapmak, rekreasyon alanı yapmak, otopark, meydan, yol, yapmak ile mevcutları iyileştirmek, belediyenin yapmaya mecbur olduğu şeylerdir. Bir başkan adayı kalkıp da “Ben çöp toplayacağım” dememeli. Çiğli’deki gençleri nasıl iş, aş, ekmek sahibi yapacağız onu söylemek lazım. Çiğli başka ilçelerin arka mahallesi değildir. Biz burayı üniversiteler şehri yapıyoruz. Burada insanlara iş sağlayamadıktan sonra kaç yaza? Kaynak yaratmak bir yöneticilik başarısıdır. Önce ne yapacağımıza karar vereceğiz. Sonra nereye yapacağımızı, sonra da nasıl yapacağımızı. Önemli olan Çiğli’ye bu yatırımların gelmesi. Özel sektör, belediyenin kendisi ya da Büyükşehir Belediyesi. Kim yaparsa yapsın. Önemli olan bu projelerin hayata geçmesi” dedi ve Çiğli’nin mevcut sorunlarını masaya yatırdı. Çiğli’deki çöp sorunu konusunda her fırsatta görüşlerini dile getirdiğini de aktaran Soylu, Balatçık’ta Dağ Mahallesi’ndeki arsa mağdurlarının sorununu biliyorum. Burada bir tane balıkçı barınağımız yok. İlçe belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanı bir yere kadar. Bakanlıkların da öyle. Biz yapabildiğimiz her şeyi yapacağız. Çiğliye katkı sağlayabilmek için diğer kurumlarla birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi.

İŞTE O PROJELER:

5 bin kişilik kapasiteye sahip Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, gerektiğinde konser ve kongre salonu olarak da kullanılabilecek.

Çiğli Öğrenci Misafirhanesi üç bloktan oluşan oluşuyor. 4 yıldızlı otel standardında ve 2’si kız öğrencilere olmak üzere toplam 3 bloktan oluşuyor. Soylu, proje hakkında, “Çiğli üniversitelere gelen çocukları karanlık güçlerin eline bırakmayacağız, yobazlara teslim etmeyeceğiz” dedi.

İşe giden ailelerin çocuklarını bırakabilmeleri için İlkbahar Yaşam Merkezi (kreş) ve yaşlılar için de İkinci Bahar Yaşam Merkezi. Soylu İkinci Bahar yaşam Merkezi için, “Anne, babasını huzurevine veren evlat hayırsız evlat olarak görülüyor. Biz annelerimizi, babalarımızı evlerinden servislerle alıp, sosyal alanları, dinlenme tesisleri, rehabilitasyon merkezi olan tam donanımlı komplekse gelecekler, akşam saatlerinde de yine servisler ile evlerine bırakılacaklar. Aynı bölgede yapılacak Engelsiz Yaşam Merkezi ile engellilere destek olmayı amaçlayan Soylu, projeye dair “Bence engelli olan arkadaşlarımız şu anda iktidardaki arkadaşlarımızdan daha da engelsiz” dedi.

Rüya proje olarak açıkladığı Çiğli Akvaryum ve Kar Dünyası, Açık-Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Kuş Cenneti Tatil Köyü, Yazlık-Kışlık Aquapark, Okupark gibi tesisler ile ilçedeki sosyal hayata renk gelecek. Soylu bu projelere dair de, “Biz çok şanslı bir ilçeyiz. Başka ilçede bunları hayal etmek zor. Biz Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Bunlar aslında İzmir projesi. Hem Çiğli, hem İzmir, hem de Ege Bölgesi için önemli projeler. İlçede büyük oranda istihdam da sağlanacak” dedi.

Sivil toplum örgütlerine dönük, Demokrasi Sarayı ve Kongre Merkezi, 50 sivil toplum örgütüne tahsis edilecek. Tesis, 100-250 ve bin kişilik üç ayrı kongre ve toplantı salonu da içerecek.

Çiğli Çarşsı Projesi, Balıkçılar Sokağı, Sanat Sokağı, Çiğlili kadınları kooperatifleştirmek amacı ile Emek Sokağı, kafeteryalar Sokağı, Barlar Sokağı’ndan oluşacak. Ve Soylu’nun prestij projesi olacak. Diğer yandan büyük yankı uyandıran Gezi Parkı da Çiğli’ye yapılacak.

ÖNCELİK ÇİĞLİ HALKINDA

Projeler hakkında son olarak önemli bir bilgi de veren Soylu, “Belediyenin işi esnaflık yapmak değil. Bu işi esnafa yaptıracak. Esnaf sebeplenecek. Yap-işlet-devret ile ilçeye kazandırılacak tesislerden bahsediyoruz. İhaleler yapılana kadar, hangisinin nereye yapılacağını açıklamayacağız. Kimseye rant imkanı vermeyeceğiz. Çiğlili artık Karşıyaka’ya gitmeyecek. Sosyal imkanlar artacak. Sosyal demokrat belediyecilik başarı ve insan odaklıdır. Yeter ki vatandaşa hizmet götürün, vatandaş o hizmeti görür.

Bu projeler ilçenin çeşitli noktalarına serpiştirilecek. Burada en az 4 bin kişilik istihdam var. Çiğli dışından bir tek kişiyi bile işe almayacağız. Söz veriyorum. Umarım bize başkan olma şansı ve fırsatı doğar” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.