Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Swiss Otel direndi, Büyükşehir geri adım atmadı

Swiss Otel direndi, Büyükşehir geri adım atmadı

İzmir'in en eski otellerinden olan Swiss Oteli ile Büyükşehir Belediyesi arasında dubalı bariyer tartışması çıktı. Swiss Oteli'nin ana girişindeki kaldırım, otopark olarak kullanıldığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Oteli'nin ana girişindeki kaldırımı zabıtanın dubayla kapatması, otel yönetiminin tepkisi neden olurken, Otel Genel Müdürü Rıza Elibol'un, aracıyla duba konulmasına engel olmaya çalışması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 15:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İzmir İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapan Swiss Oteli’nin önünde sabah saatlerinde otel yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Swiss Oteli'nin ana girişindeki kaldırım, otopark olarak kullanıldığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Oteli'nin ana girişindeki kaldırımı zabıtanın dubayla kapatması, otel yönetiminin tepkisi neden olurken, Otel Genel Müdürü Rıza Elibol'un aracıyla duba konulmasına engel olmaya çalışması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

UKOME KARAR VERDİ

İzmir'in en eski otellerinden olan ve Ege Bölgesi’nin en iyi kongre oteli de seçilen Swiss Oteli ile Büyükşehir Belediyesi arasında dubalı bariyer tartışması çıktı.

Yaklaşık 5 yıl önce Swiss Otel'den ana girişinden çıkan bir tur otobüsünün kaldırımdaki bir kadına çarpmasıyla önce otele, ardından da Büyükşehir Belediyesine açılan tazminat davaları sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UKOME, otelin ana giriş bölümünün otopark olarak kullanıldığını ve kaldırımdaki yaya geçişin engellendiğine karar verildi. UKOME, bulvardan araç girişinin engellenmesi için otelin önündeki kaldırıma duba yerleştirilmesine karar verdi.

ARAÇLA ENGELLEMEK İSTEDİ AMA…

UKOME'nin kararı belediye ekiplerince Swiss Otel girişindeki kaldırıma duba yerleştirilerek uygulanırken, Swiss Otel Genel Müdürü Rıza Elibol, uygulamaya tepki gösterdi ve dubaların yerleştirilmesini otomobilini kaldırıma park ederek durdurmaya çalıştı. Elibol, belediye ekiplerinin ihbarı üzerine otel önüne gelen trafik ekiplerinin ceza kesmesi sonucu aracını çekti. Tartışmanın ardından otel girişindeki kaldırıma araç geçişini engelleyecek dubalar görevlilerce yerleştirildi.



FİLLER KAPIŞIRKEN ÇİMENLER EZİLİYOR

Yaşananların ardından açıklamada bulunan Swiss Otel Genel Müdürü Rıza Elibol, UKOME'nin kararının aksine, ana giriş bölümünü otopark olarak kullanmadıklarını söyledi.Erol, otelin kurulduğu günden bu yana araç giriş ve çıkışının yalnızca misafirlerin indirilmesi için buradan yapıldığı belirtti.Otele itfaiye ve ambulans girişinin yapılan işlem sonrası engellendiğini belirten Erol, şunları söyledi; “ "Yıllar önce otel ile ilgisi olmayan basit bir trafik suçu için 6 milyon Avro'luk tazminat davası açıldı. Otelin kusuru olmadığı anlaşıldı ancak davalı kadın bu kez belediyeye tazminat davası açtı. Davalının avukatı, 'Burası park yeri değil, arabaya girmemesi lazım' dedi. Büyükşehir Beledisi de UKOME'nin daha önce aldığı kararı iptal ederek, 'ana girişi park yeri olarak kullanamazsınız' diyor. Biz ana girişi ve önünü park yeri olarak kullanmıyoruz. Davalık süreç devam ediyor ve filler kendi aralarında kapışırken, şimdi biz çimenler eziliyoruz. EXPO sürecinde misafirlerimiz var. Dubalardan dolayı yol daraldı, yangın olsa itfaiyenin yanaşması mümkün değil. Yurtdışı ve yurtiçinden yaşlı turistlerimiz geliyor, yolda indirmek zorunda kalacağız. İzmir'in adının duyurulması ve turizmin gelişmesi için canla başla destek oluyoruz. Bizimle ilgisi olmayan çekişmeden dolayı misafirlerimiz mağdur oluyor."

İKTİSAT KONGRESİ ÖNCESİ DE YAPILMAK İSTENDİ

Konu hakkında Kocaoğlu’yla görüştüğünü otelin girişinin otopark olmadığına yönelik mahkemeye de bilirkişi raporu sunduklarını belirten Elibol, Kocaoğlu'nun kendilerine mahkeme kararını beklemelerini söylediğini anlattı.Elibol, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı kararı İzmir İktisat Kongresi öncesinde uygulamak istediğini ancak Vali Mustafa Toprak'ın girişimiyle durdurulduğunu da açıkladı.

BAŞKANDAN YANIT GECİKMEDİ
Swiis Otel'le ilgili yaşanan tartışmaya İzmir iş dünyasının tanınmış ismi Kemal Çolakoğlu da katıldı. Çolakoğlu'nun konuyla ilgili Twitter mesajına Başkan Aziz Kocaoğlu yine Twitter üzerinden cevap verdi.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.